Răspunsuri la întrebări – mod de desfăşurare şi recomandări

Postati intrebarile dvs legate de patologia tiroidiana la comentarii.

    Dr. Claudiu Ţupea

    49 thoughts on “Răspunsuri la întrebări – mod de desfăşurare şi recomandări”

    1. Bună ziua!Am primit următoarele rezultate:TSH! 0.163 ,interval biologic de referință 0.4-4.0 ; FT4 (Tiroxina liberă)! 7.090; interval biologic de referință 9.00 – 22.2 ; ATPO <10,interval biologic de referinta 0.0 – 35.Am 46 de ani.Imi puteți spune vă rog ce înseamnă si ce tratament ar trebui sa urmez?Vă mulțumesc mult.

    2. Buna seara. Va rog sa-mi interpretati si mie analizele facute pentru tiroida. FT4=0.96 (0,70-1,48) T3=1.11 (0,58-1,59) TSH=5,07 usor crescut (0,35-4,94) si ATPO=76,7 crescut (0,0-35). Este vorba de tiroidita cronica sau nu? Necesita tratament? Multumesc.

    3. BUNA ZIUA.AM 33 DE ANI
      AM FOST DG CU HIPERTIROIDIECI TAHICARDIE SINUSALA
      AM FACT TESTELE HORMONALE:ATPO-204/IN CRESTERE DE LA144,58
      T4-30,6/IN SCADERE DE LA 43.5
      T3-3.3/IN SCADERE DE LA4.13
      TSH-0.005/IN SCADERE DE LA<0.015
      CA SERIC9.3;CA IONIC-4.2;PROTEINE-6.9;MAGNEZIU-1.98; FIER-75
      CLOR SERIC-99;SODIU-138CA TOTAL-9.3
      MI SA DAT DE LA CARDIOLOG SA IAU PROPRANOLOL40-1/2TBx2/ZI SI ASPACARDIN 1TB /ZI
      AM AVUT DE LA ENDOCRINOLOG TIROZOL 10MG INDOZE MARI-4TB DIMINEATA;2TB LA PRANZ;1TB SEARA. IMI ERA FOARTE RAU DE LA EL,SI NU L-AM MAI LUAT
      ERA SA FAC HEPATITA CITOLITICA MEDICAMENTOASA
      AM FACUT PERFUZII CU ARGININA APOI FIOLE ORAL
      AM INTRERUPT TRATAMENTUL CU TIROZOL. CE ESTE DE FACUT?
      CE TRATAMENT POT LUA? SAU CE POT FACE?

      1. Dr. Claudiu Ţupea

        Va rog sa reveniti cu o postare care sa contina si limitele normale ale laboratorului care a efectuat analizele hormonale. Altfel, nivelurile T3 si T4 sunt dificil de interpretat.

    4. stimate domnule doctor,
      imi place foarte mult site-ul dvs, recunosc ca din cauza unor experiente nefericite nu am prea multa incredere in medici.
      am 55 de ani, si de cca 30 de ani am fost considerata ca avind hipotiroidie , am luat eutyrox, vara cca 1 pastiluta de 100, iar iarna 2. analizele pentru t4 , atit cit imi amintesc, au avut valori foarte mici sub limita minima cu mult, ceva de genul 0.01.
      de cca 2 ani nu am mai putut sa iau eutyrox, simteam ca imi face rau, imi creste tensiunea , propranololul pe care il luam nu mai e suficient. la asta se adauga o trenspiratie care miroase foarte urit, in special in zona superioara, fata si gitul, efectiv curge apa pe mine, am probleme cu somnul, ma scol noaptea si nu mai pot dormi, stari de nervi, ma infurii foarte repede, uneori nejustificat, incerc sa ma controlez, dar nu reusesc totdeauna, imi tiuie urechile de vreo citeva luni, am sezatii de arsura pe spate, si imi e frig, desi transpir. banuiesc ca am trecut intr-o faza de hipertiroidie
      cu stima

    5. Am uitat sa mentionez ca de cand mi sa descoperit problemele cu gl.tiroida am luat foarte mult in greutate in foarte scurt timp si anume,am i,70 si95 de kg de la 67kg.va rog daca puteti sami prescrieti ceva ce sa ma ajute sa slabesc.de un an si jumatate am greutatea respectiva.va rog daca puteti sa-mi scrieti o dieta chiar si un medicament care sa ma ajute sa slabesc.va multumesc

    6. Buna ziua ,am 30 de ani,ma numesc Cosmina si in urma cu 2 ani am fost diagnosticata cu hipotiroidim si gusa nodulara.Nodul dr.si nodul stg mai mic.Nu mai am valorile trecute care,nu au prea fost bune,au fost sub limite normale.De aici si faptul ca iau eutyrox de 0,25.dar ultimile doua analize din decuersul anului acestuia sunt bune.val.tsh= 1,90.val de referinta sunt 0,27-4,2si t4=1,30.val de ref;0,932-1,71.Tiroida usor marita de volum(16 ml)prezintaun nodul hipogen de 0,76cm.in lobul dr .in rest aspectul glandei omogen de ecogenitate normala fara modificari de semnul doppler vascular. si un nodul mic in lobul stg.intrbarea mea este daca trebuie sa mai fac tratament cu eutyrox sau daca ii de operat si in cazul ca raman insarcinata la ce trebuie sa ma astept.Deoarece am in plan acest aspect.din unele informatii culese de mine in legatura cu glanda reiese ca nu mai am hipotiroidism ci eutoiroidism.va rog sa-mi spuneti mai mult de aceasta afectiune.va rog sa-mi raspundeti si mie. Multumesc frumos.

    7. Buna ziua,

      Ce concluzii as putea trage de la o valoare ATPO de 14 (val maxima = 12)? Am facut analiza si in urma cu un an si jumatate la acelasi laborator si aveam 3.5 pe atunci.

      Voi repeta analizele saptamana asta. Credeti ca este posibil sa mi se declanseze o boala autoimuna de tiroida?

      Este un motiv de ingrijorare valoarea de 14 sau poate fi o simpla fluctuatie peste normal?

    8. Buna ziua Am 45 ani si am fost diagnosticata cu Gusa medie cu eutiroidism si Displazie mamara .Nu prea stiu ce sa fac .Nu stiu daca e normal.Mi s-a spus ca e normal la varsta mea Nu stiu ce sa fac.

    9. buna ziua
      am fost diagnosticata cu hiperparatiroidism primar probabil prin adenom paratiroidian stg inf (paratraheal si paraesofagian stg )mediastin mediu.Am si o hipovitaminoza D si am fost programata pentru operatie dar mi s-a spus ca inaite de a fi operata trebuie sa corectez deficitul de vitamina D si sa iau cate o pastila pe zi de Vigantoletten 1000UL.Alte rezultate la analize sunt:Ca=10,88mg/dl,P=2,24mg/dl,ALKP=182u/l,calciurie=0,27g/24h,PTH=279,6pg/ml,TSH=0,5mU/L,Ft4=1,01ng/dl,ATPO<1Ul/ml.Am 50 de ani si ma dor picioarele foarte tare.Va rog sa-mi spuneti ce inseamna aceste rezultate si daca poate fi vorba de cancer.Va multumesc mult.

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.