Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Despre categorie

Secţiunea de Răspunsuri la întrebări este partea cea mai dinamică a blogului, locul unde în fiecare zi o problemă de patologie tiroidiană este lamurită. Sutele de cititori care au primit răspunsuri până acum reprezintă un argument puternic pentru utilitatea acestei idei.

 

Vă invit să căutaţi în aceste postări, este foarte posibil ca propria dumneavoastră problemă sau îngrijorare să-şi găsească răspunsul. Dacă acest lucru nu se întâmplă, vă rog să adresaţi întrebarea conform regulamentului de aici sau să veniţi la clinică pentru un consult.

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea

Răspunsuri la întrebări (1514)

May 19, 2016

Mirela Arecla:

Buna ziua.Pe scurt,dupa indelungate tratamente la spitalulParhon am fost operata de tiroida cu indepartarea totala a acesteia la spitalul Sf.Ioan.Se impunea acest lucru datorita bolii Basedow care s-a manifestat mai intens incepand cu luna aprilie 2015, mai intai la ochiul stang apoi la cel drept( dupa doua luni).dupa sase luni de la operatie urmez tratament cu euthirox trei sferturi din o suta ug si mentionez ca nu s-a schimbat nimic la nivelul ochilor,dimpotriva,la primul control oftalmologic in spital(trei luni)exoftalmia era mai mare(medicul a pus-o pe seama kilogramelor acumulate in plus,ceea ce nu cred)iar acum mi se umfla pleoapele,se inrosesc ma mananca si ma dor.Pun de asemeni picaturi cu Corneregel si Optrex(hidradante).Ma tem ca exoftalmia sanu aiba si alte cuuze si nu stiu cui sa ma mai adresez.La ultima internare TSH 3,47microUL si FT4 14,5pmol.Va multumesc anticipat.

Raspuns:

oftalmopatia Graves, care este o complicatie a bolii Basedow-Graves, poate avea o evolutie independenta de cea a hipertiroidiei; altfel zis, problemele oculare pot evolua chiar daca tiroida e indepartata si este urmat un tratament corect cu Euthyrox;

– totusi, din experienta va pot spune ca la cei mai multi pacienti operati, oftalmopatia (exoftalmia) Graves tinde sa se amelioreze in timp; acest proces este insa lent, adesea fiind sesizabil dupa mai mult de 1-2 ani de la operatie;

– solutia in cazul dvs este urmarirea oftalmologica stricta conform recomandarilor si tratamentul perfuzabil daca masuratorile indica necesitatea acestuia; este putin probabil, in contextul de boala Basedow, sa apara o alta cauza, distincta, pentru exoftalmie;

– intre timp, in afara de tratament, puteti urma niste recomandari simple, dar eficiente:

  1. evitati expunerea ochilor la praf, vant, lumina puternica
  2. dormiti cu capul mai ridicat
  3. cel mai important: OPRITI FUMATUL (daca sunteti fumatoare)

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

Răspunsuri la întrebări (1513)

Anca:

Buna ziua, Am hipotiroidism (tiroida Hashimoto) de 10 ani si fac tratament cu Euthirox 37,5 mg. In urma cu 1 an si 3 lui am nascut si acum as vrea sa-mi fac un implant mamar. Mentionez ca inainte de sarcina luam 100 mg de Euthirox iar dupa sarcina, in urma analizelor Tsh si Ft4, a fost necesara o doza mai mica. Intrebarea mea este: avand hipotiroidism as putea sa-mi fac interventia de marire a sanilor. Va multumesc anticipat.

Raspuns:

– da, operatia se poate face fara probleme, cu conditia ca hormonii tiroidieni sa fie in parametri normali (adica TSH si FT4 in limite);

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

Răspunsuri la întrebări (1512)

Ologeanu Camelia:

Vă rog să-mi spuneți ce altă metodă de tratament există pentru cancerul tiroidian papilar cu celule oxifile. Menționez că am făcut iodoterapie însă așa cum era de așteptat nu a captat deloc iodul. Ce pot face acum, chiar nu există altă modalitate de tratament?

Raspuns:

– alte metode de tratament sunt cele (tipic) oncologice: citostatice si/sau radioterapie conventionala; de asemenea, daca exista un rest/ o recidiva clar definit/a, se poate reinterveni chirurgical; totusi, e de retinut ca la aceste tratamente ar trebui sa se recurga doar cand e clar ca exista o boala evolutiva (persistenta sau recurenta) si NU de rutina;

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

Răspunsuri la întrebări (1511)

Mihaela:

Buna ziua.in urma cu 2 luni am fost diagnosticata cu Tiroidă Autoimuna,la analize mea iesit FT4- 0,697ng/ml iar TSH-15,6l’ul/ml.Acum dupa 2luni mi sa spus sa sa repet doar TSH si mea esit 2,15l’ul/ml.Întrebarea mea este,poate sa scadă asa de mult in 2luni?,precizez ca tratament iau Eutyrox de 50mg.Iar a doua problema este ca am senzatia ca ma strange cineva de gat tot timpul

Raspuns:

– sigur, daca ati luat zilnic tratamentul cu Euthyrox, este normal sa se normalizeze valoarea TSH; trebuie sa intelegeti, totusi, ca aceasta evolutie este rezultatul tratamentului si se va mentine DOAR atat timp cat acesta e urmat; valoarea normala a TSH NU arata ca tiroidita autoimuna a disparut;

– foarte probabil, senzatia de strangere la nivelul gatului NU e cauzata de tiroida; totusi, poate fi prudent sa faceti o ecografie de tiroida (daca nu s-a facut deja);

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

Răspunsuri la întrebări (1510)

maria:

Buna ziua! Am si eu o intrebare. In urma cu un an am fost diagnosticata cu hipertiroidism si mi s-a recomandat tratament cu tyrozol 10 mg timp de trei luni apoi de 5 mg, 1 luna. Am repetat analizele si totul este ok acum, adica analize bune,au disparul acele simptome neplacute, in schimb a reaparut lipsa menstruatiei si kg multe cu plus. Imi puteti spune care este problema in ambele cazuri? Am fost si la ginecolog si mi s-a raspuns ca problema este tot tiroida. Multumesc!

Raspuns:

– uneori, tulburarile de ciclu menstrual cauzate de disfunctia tiroidiana (cum e si hipertiroidia) apar in timpul restabilirii functionarii normale sau la scurt timp dupa ce functia tiroidiana s-a normalizat; in cazul dvs, este totusi putin probabil ca la atat timp de la normalizarea functiei tiroidiene sa apara tulburari menstruale cauzate de boala de tiroida; exista si alta cauze endocrine pentru dereglarile menstruale, ar trebui sa mergeti la un control;

– de asemenea, dupa tratarea corecta a unei hipertiroidii (boala in care bolnavul slabeste din cauza accelerarii metabolismului), apare o crestere in greutate, de obicei limitata la revenirea la greutate initiala; nu e clar din postarea dvs cand s-a normalizat functionarea tiroidei, dar din nou, daca sunt mai multe luni de la aceasta si dvs continuati sa luati in greutate, NU boala de tiroida este explicatia;

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

Răspunsuri la întrebări (1509)

May 8, 2016

varvariche loredana:

Buna ziua,domnule doctor…in urma cu 3 ani am descoperit din intamplare la un control de rutina o marire de anticorpi pornind de la 110 si ajungand ulterior la 390…valorile normale fiind mai mici de 35….celelate analize tsh,t3,ft4 fiind normale . medicul mi-a spus ca este o tiroidita autoimuna in faza de eutiroidie.Anul trecut am ramas insarcinata si la 4 luni jumatate am facut intrerupere din cauza unei analize care imi indica ,ca copilul era suspect de downn.acum la analize tsh-ul a scazut sub limita,adica 0,383,valorile de laborator fiind intre 0,4 -4 celelalte analize pastrandu-se tot normale.intrebarea mea este urmatoarea”este posibil ca scaderea sa se fi produs din cauza sarcinii sau boala a evoluat de la sine?mentionez ca nu am luat tratament niciodata ,doar niste vitamine PROCOR T ,am 63 kg,30 de ani si niciodata nu am fost mai plinuta,nu am decat uneori palpitatii,nervozitate,ciclul este normal si la termen …..VA MULTUMESC MULT PENTRU TIMPUL ACORDAT

Raspuns:

– in functie de cat a trecut de la intreruperea de sarcina, este posibil ca supresia TSH sa aiba legatura cu aceasta; totusi, o valoare de 0.838 μUI/ml este foarte putin sub limita inferioara de normal si este asimptomatica; testele de functie tiroidiana (TSH si FreeT4) trebuie urmarite la 3-4 luni, fara vreun tratament pana atunci; daca intre timp apare o sarcina, analizele trebuie facute imediat ce aceasta se confirma;

– uneori, in cursul evolutiei unei tiroidite autoimune apar astfel de episoade cu (usor) exces de hormoni tiroidieni, cel mai probabil prin pusee de distructie a tesutului tiroidian;  de regula sunt usoare, tranzitorii si necesita doar monitorizare, fara tratament;

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

 

Răspunsuri la întrebări (1508)

Gratiela Buturuga:

Buna ziua D-l Doctor. In luna februarie la un control de rutina am fost depistata cu o formatiune nodulara imprecis delimitata neomogena cu numeroase calcificari de aspect hipoecogen marcat(xxx)de 26/17/17mm diagnosticul este de Gusa nodulara stg cu normotiroidie.Mi a fost recomandat un trat.cu Eutyrox25mg;Iodid100mg;ProcorT pe care nu l am luat de frica sa nu mi dereglez valorile tiroidei care au iesit in limite normale TSH 0,7668mui/L;FT4 1,03ng/dl;13,26pmol/L;Ac.anti tireoperoxidaza(TPO)mai mic de1,0 UI/ml;Ac.antitiroglobulina sub 20,0 UI/ml; calcitonina sub 2,00/pg/mL;0,58pmol/L.Mi s a recomandat sa ma operez desi imi este foarte frica.V as ruga daca puteti sa ma ajutati cu un sfat. Nu stiu ce sa fac cu acel trat.sa il iau sau nu. Poate sa imi faca rau? Tin sa precizez ca nu am nici un fel de simptom.Va multumesc anticipat!

Raspuns:

– din descrierea ecografica, nodulul are mai multe elemente de suspiciune pentru o forma de cancer tiroidian; in aceste conditii, primul pas ar trebui sa fie punctia cu ac subtire; daca rezultaul este bun (nodul benign), operatia se poate temporiza, eventual pana (si daca) nodulul depaseste 3 cm in diametrul maxim; daca rezultatul este nedeterminat sau malign, operatia ar trebui programata in perioada urmatoare (nu mai tarziu de 1-2 luni);

– avand in vedere rezultatele testelor de laborator, tratamentul cu Euthyrox este inutil; Procor T este un supliment alimentar pentru care, din ce stiu eu, nu exista vreo dovada reala ca ajuta in gusa nodulara;

– frica de interventii invazive (punctie, operatie) poate avea consecinte serioase, lasand un eventual cancer de tiroida (boala curabila in marea majoritate a cazurilor) sa evolueze;

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

Răspunsuri la întrebări (1507)

May 3, 2016

Gabriela:

Buna ziua,sunt operata de carcinom papilar in 2011 si radiata de 4 ori cu iod radioactiv.Am avut doza de euthyrox intrerupta acum 2 luni pentru controlul pet ct si astazi mi-a venit rezultatul la tsh si ft4.
Rezultatul analizelor:
Tsh – 0.0230
Ft4- 1,98 ng/dl (0.89-1.76)
– 25,10 pmol/l (11.45-22,65)
Precizes ca eu acum i-au 3 zile pe saptaman 175 euthyrox si 4 zile 150 euthyrox.
Intrebarile mele sunt:
1.analizele au iesit rele deoarece i-au prea mult euthyrox?
2.din cauza ft4 marit pot avea dureri de cap, ameteli, lipsa poftei de mancare si slabiciune in tot corpul?
Va multumesc frumos

Raspuns:

  1. da, dar daca boala nu e eradicata, un TSH subnormal e necesar pentru a scadea riscul de reparitie/evolutie; totusi, doza de Euthyrox se poate ajusta astfel incat TSH sa fie in jur de 0.1 μUI/ml si FT4 sa reintre in normal; in acest fel, se reduce va reduce simptomatologia;
  2. din cele enumerate, slabiciunea si ametelile pot fi, macar in parte, cauzate de tratament;

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

Răspunsuri la întrebări (1506)

Alina:

Buna ziua,
In urma unor analize de sange de rutina am descoperit modificari ale valorilor TSH si ATPO astfel:
TSH-15,3473 (0.35-4.94 ui|ml)
ATPO-53.14 (0.7-1.48 mg|dl)
FT4-0.78 (0.7-1.48 mg|dl)
Mentionez ca in ultimele 3 luni am luat zilnic suplimente pe baza de alge marine, chlorella si spirulina iar din cauza unei entorse la picior am folosit unguent cu heparina aprox 2 saptamani zilnic. Este posibil ca aceste elemente sa fii influentat valorile analizelor? Pana acum aceste analize au iesit in valori normale si nici in prezent nu manifest vreun simptom de hipotiroidie. Este cazul sa imi fac probleme? In cat timp de la renuntarea la suplimentele cu alge marine este recomandat sa repet analizele?
Va multumesc pentru timpul acordat,
Numai bine,
Alina

Raspuns:

– este posibil ca suplimentele cu alge marine, prin continutul mare de iod, sa fi precipitat hipotiroidia; totusi, asta se intampla de obicei la cei care au fie o predispozitie, fie un debut de afectiune tiroidiana; altfe spus, oprirea utilizarii acestor produse NU garanteaza revenirea la normal a functionarii tiroidei;

– valoarea crescuta a ATPO indica un substrat autoimun in cazul dvs, deci o afectiune tiroidiana cronica care necesita monitorizare (si tratament);

– de regula, atunci cand valoarea TSH este de cel putin 10 μUI/ml tratamentul de substitutie este necesar; in functie de rezultatele ulterioare, se poate incerca scaderea sau chiar oprirea tratamentului, dar la acest moment este indicat;

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

Răspunsuri la întrebări (1505)

Cristina Mislea:

Buna ziua. Am 56 de ani si de vreo 4 ani am o hipotiroidie frusta.Pentru aceasta iau trei sferturi de Euthyrox de 25.Medicul endocrinolog mi-a recomandat sa iau si Stresclin complex pentru ca am niste stari proaste,probabil de la menopauza si pentru a mai reduce stresul.Am citit ca o planta din acest produs si anume WITHANIA SOMNIFERA,n-ar face prea bine tiroidei.Va rog sa-mi spuneti daca pot sa iau acest medicament. Si as mai dori sa stiu daca e normal ca inainte cu doua ore de a face analizele pentru tiroida sa iau euthyroxul? Medicul endocrinolog asa mi-a spus sa fac pentru a vedea daca tratamentul isi face efectul si asa am si facut.

Raspuns:

– nu cred ca tratamentul cu Stresclin va avea vreun efect nefavorabil asupra tiroidei in cazul dvs; sunt cateva supozitii privind efectele extractului de Withania somnifera asupra functiei tiroidiene, dar in general e vorba de stimularea sintezei de hormoni, ceea ce, in teorie, ar putea fi util pacientilor cu hipotiroidie; totusi, aceste efecte sunt cel mai probabil nesemnificative;

– daca tratamentul cu Euthyrox este urmat zilnic, pe perioade lungi de timp (mai multe saptamani – luni), NU are influenta asupra testelor de laborator daca este luat sau nu in ziua analizelor;

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

Răspunsuri la întrebări (1504)

Colerdi Dana:

Buna ziua,
Am 46 ani si ma simt f rau, am slabit tare, am o ammeteala continua, obosesc f tare, chiar si cand mananc, am parpitatii parca inima imi bate in gat si am facut analize iat FT4 a iesit 3,62 iar Tsh 0,67 credeti ca e ceva grav. Am 2 copii mici si nu as vrea sa.i las fara mama. Nuktunesc mult de tot, cu stima Dana

Raspuns:

– rezultatele analizelor de sange sunt neobisnuite; in marea majoritate a cazurilor, cand nivelul FT4 este peste limita, valoarea TSH este subnormala;

– o parte din simptomele dvs pot arata o hipertiroidie (exces de hormoni tiroidieni), dar este obligatorie o confirmare prin analize de laborator clare; urmatorul pas ar trebui sa fie repetarea cat mai repede a analizelor (TSH, FT4 + T3) la cel mai bun laborator disponibil; cu aceste rezultate trebuie sa faceti un consult endocrinologic;

– o hipertiroidie este pe deplin tratabila, deci nu este grav decat daca este ignorata prea mult timp; in acelasi timp, pot exista si alte cauze pentru aceste probleme pe care le aveti si, daca boala de tiroida se va exclude, investigatiile trebuie continuate;

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

Răspunsuri la întrebări (1503)

Andreea Horvath:

Bună sunt diagnosticata cu basedow,hipertiroidism de 9 ani timp în care am urmat tratament cu thirozol(doze diferite 10,20 chiar 30mg)depindea de rezultate(TSH,FT4).Am umblat la Cluj pe tot parcursul tratamentului iar endocrinologul mi-a tot recomandat operația deoarece boala a recidivat de mai multe ori.Am mai cerut părerea la încă 2 endocrinologi care mi-au recomandat tot îndepărtarea glandei dar mi-e frica de manifestarea bolii după(hipotiroidism),am citit tot felul de simptomatologii care m-au speriat. Dvs ce mă sfătuiți? Menționez că am 35 de ani.Va mulțumesc!

Raspunms:

– din cele mentionate in postarea dvs, recomandarea pentru operatie pare deplin justificata;

– dupa operatia de indepartare a tiroidei veti urma tratament de inlocuire cu hormon tiroidian (levotiroxina), deci NU veti suferi de hipotiroidie (deficit de hormoni tiroidieni); marea majoritate (peste 90%) a celor aflati in aceasta situatie se simt perfect sub tratament, iar la cei care au probleme postoperator, exista cel mai probabil si alte cauze, nu doar interventia chirugicala si tratamentul de substitutie;

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

Răspunsuri la întrebări (1502)

eugenia motoc:

Buna seara.Am 47 ani si in urma unei ecografii tiroidiene mi s-au descoperit urmatoarele
-lob drept str neomogena prin prez unor noduli solizi,relativ bine delim.hipoizecogeni cu microcacificari incluse localizati;anterosup. cu diam de 3mm,anteroinf de 8,8/5,5 mm,posteroinf.cu diam de10,5/5,3mm,respectiv 3,9/2,8mm nevascularizat.
-lob stg. str neomogena prin prez unor noduli tiroidienihipoizoecogeni cu calcificari incluse localizati median ce ce bombeaza capsula avand diam de 15,7/10,8mm relativ bine delimitati cu vasc.perif. prez.,posteroinf.cu diam.de 6,8/8,8 mm nevascularizat si superomedian cu diam de 3mm,fara adenopatii patologice bilateral.
– concl. Noduli tiroid.bilat.(cel din lob stg.,median cu vasc.perif prez)nemodificati fata de ecof efect. in urma cu un an.Mentionez ca in investig.paraclinice sunt in limite normale inclusiv cacitonina.Am efectuat si scintigrafie tiroid.cu rez.
-tiroida in sit.cervic.medie,cu pol inf. deasupra reperului osos sternoclavicular. In incidenta anterioara aspectul este relativ simetric dimensiunile sunt la limita superioara a normalului.Lobul drept cu str omogena,fara anomaliifocale de fixare.Lob stg. cu str.discret inomogena prin prezenta a doua formatiuni nodulare coalescente izofixante care ocupa lobul stg.in intregime.Intensitate globala de fixare in limite normale.
-concl.aspect de gusa nodulara cu noduli izofixanti lobar stg.Mentionez ca mama este op.de tirioda(tiroid.tot) cu rez HP bun.Va rog frumos daca imi puteti spune parerea dvs.despre aceste investigatii si daca considerati ca este necesara interventia chirurgicala.Nu urmez tratament de nici un fel si starea mea este buna fara simptome de de vreun fel.Va multumesc mult.

Raspuns:

– asa cum am mai scris si in alte raspunsuri, indicatia pentru operatie  ar trebui stabilita doar in urma unui consult direct, NICIODATA pe internet;

– revenind la cazul dvs, nodulii din descrierea ecografica nu au dimensiuni mari si daca (1) nu au caractere ecografice de suspiciune, (2) nu au crescut in cursul monitorizarii si (3) testele de laborator sunt in limite, se poate opta pentru urmarirea ecografica periodica; oricum, la asemenea dimensiuni, in caz de suspiciune, ar trebui facuta intai o punctie, nu direct operatia;

– in rezultatul ecografic sunt mentionate mai multe calcificari, fara a a detalii despre acestea (microcalcificari sau macrocalcificari?); intrucat acesta este un aspect important ar trebui sa cereti lamuriri medicului sau sa repetati ecografia in alta parte pentru inca o opinie;

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

Răspunsuri la întrebări (1501)

April 24, 2016

Elena Mihalcioiu:

Buna ziua,
Am 30 de ani si in luna Feb a acestui an, am descoperit un nodul pe lobul drept al glandei tiroide. Analizele specifice de sange sunt in parametrii normali. Rezultatul ecografiei este acesta:
“Prezinta contur net, ecostructura omogena, in jumatatea inferioara zona intens neomogena cu caractere mixte transonica
hipoecogena si cu foarte fine calcificari, avand dimensiuni de 2.3 / 1.95 / 1.9 cm, cu semnal periferic, fara semnal central, cu interior
neomogen ce prezinta zone transonice ce reprezinta aprox 50% din volum si septuri fine precum si arii hipoecogene, cu halou
periferic foarte fin de aprox 0.6 cm, aspect de nodul complex. Doppler usor crescut”.
Am facut punctie si astept rezultatul dupa 2 sapt. Imi puteti spune, va rog, cam la ce m-as putea astepta? Credeti ca va fi nevoie de interventie chirurgicala? Va multumesc frumos!

Raspuns:

– transcrierea rezultatului ecografic (sau rezultatul in sine) nu este prea clar/a, dar pare sa fie vorba de un nodul mixt de dimensiuni medii; in privinta singurului element de suspiciune din descriere,”calcificarile fine”, suspectez ca sunt mai probabil niste artefacte de reverberatie si NU microcalcificari reale; diferenta intre cele doua este importanta, deoarece microcalcificarile sunt prezente intr-o forma de cancer (carcinomul papilar), pe cand artefactele apar in nodulii coloizi, care sunt benigni;

– indicatia pentru a face punctie a fost corecta, iar rezultatul acesteia va lamuri natura nodulului; as spune ca cel mai probabil rezultatul va fi unul bun, dar, evident, este doar o presupunere pe baza unor date din postarea dvs; de altfel, de asta se face punctia, pentru a ne lamuri atunci cand ecografia si analizele nu sunt suficiente; va rog, daca e posibil, sa-mi trimiteti pe mail (ctupea@gmail.com) rezultatul punctiei;

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

Răspunsuri la întrebări (1500)

mariana:

Am fost operata in septembrie 2012 tiroidectomie totala. Microcarcinom papilar, focar intraparenchimatos de 0.1/0.1 cm; M8340/3; PT1a; PNX; st1; G1; RX. Nu am facut iod radioactiv. ANALIZA 04.12.2012 (dupa intrerupere euthyrox) 10.11.2012-03.12.2012: TSH=65.46; TG=0.13; ABTG= 14.00; ANALIZA 14.04.2016 (dupa intrerupere euthyrox 31.03.2016-14.04.2016): TSH=15.92; TG=0.212; ABTG=20.00. Trebuie sa fac iod? Analizele sunt bune?
Va multumesc foarte mult. Faceti o treaba extraordinara. Multa sanatate.
MARIANA

Raspuns:

– aceste analize efectuate pe intrerupere de Euthyrox sunt in general mai greu interpretabile daca nu s-a primit inainte si tratament cu iod radioactiv; cu toate astea, avand in vedere riscul foarte redus de persistenta sau reaparitie a cancerului in cazul unui focar atat de mic, precum si valorile obtinute, se poate spune ca sunt bune; altfel zis, nu e niciun motiv de ingrijorare si nu aveti nevoie de tratament cu iod radioactiv;

– va multumesc pentru aprecieri;

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

« Postari mai noiPostari mai vechi »