Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1038)

October 14, 2013

darie ana:

buna ziua,
Am 27 de ani si am hipertensiune oscilanta de cativa ani. In urma unor numeroase investigatii cardiologice nu mi s a descoperit nici o boala de inima si ca drept urmare medicul cardiolog m a indrumat sa merg la un endocrinolog, avand in vedere ca in 2008 am fost diagnosticata cu gusa enedemica grad 1 OMS. Am facut analize la tiroida si rezultatele analizelor sunt urmatoare:
FT3 2,95 (valori 1,71_ 3,71) T4 7,23 (valori 4,87/11,72) Anti TPO 0,21 (0,0-5,61) FT4 1,28 (0,89-1,76) T3 1,05 (0,58-1,59) TG 18,3 (0-55) TSH 1,19 (0,35-4,94) ATGL 4,42 in crestere(0-4,11)

iar la ecografia tiroidei rezultatul a fost urmatorul:
LOB DREPT: diametrul longitudinal 4,25 cm, diametrul antero-posterior 1,91cm, diametrul transversal 1,70 cm cu structura hipodensa, neomogena, nodularizata
LOB STANG: diametrul longitudinal 4,59cm, diametrul antero-posterior 1,68, diamentrul transversal 1,48 cm, structura hipodensa, cu arii hipoechogene, nodularizata, circulatie crescuta moderat bilaterla
ISTM 0,35cm cu structura hipodensa
latero-cervical bilateral fara adenopatie semnificativa

Dioagnosticul unui medic endocrinolog a fost, in urma tuturor acestoir analize, gusa endemica multinodulara cu functie tiroidiana normala.
As dori sa cunosc si parerea dumneavoastra!

Multumesc

Raspuns:

– diagnosticul stabilit este corect in contextul rezultatelor de laborator si a ecografiei; oricum, aceasta afectiune nu contribuie in vreun fel la hipertensiune;

– cauzele endocrine pentru hipertensiune sunt afectiuni ale glandelor suprarenale si mult mai putin boli de tiroida; daca nu s-au facut deja, aceste investigatii de laborator sunt indicate;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea Click aici pentru consultaţii

Răspunsuri la întrebări (1037)

Monica:

Buna ziua,la fel ca toti care dealtfel posteaza diverse afectiuni pe site ,eu am aceeasi problema majora,glanda tiroida.Am fost diagnosticata in anul 2005 cu adenocarcinom tiroidian urmat de o tiroidectomie totala si implicit tratament cu iod radioactiv.Azi, sunt insarcinata in 7 saptamani cu o sarcina foarte bine localizata,dupa cum spune d na mea ginecolog si fara probleme.Nu am urmat nici un tratament ci pur si simplu am ramas insarcinata.Ma gandesc sa fac o intrerupere de sarcina,insa sfatul ginecologului este cu totul altul.Am inteles ca o cauza a infertilitatii o reprezinta problemele tiroidiene si doctorul mi a recomandat sa nu renunt la aceasta sarcina ptr ca sunt sanse mici pentru o viitoare sarcina .Nu stiu ce sa fac,nu mi am facut nici un fel de analize inainte,ptr k nu am planuit aceasta sarcina.Mentionez ca am rh negativ si iau tratament cu euthyrox 100 mg pe zi ,fara semne de recidiva la ultima ecografie…Multumesc anticipat

Raspuns:

– daca ultimul tratament cu iod radioactiv a fost cu cel putin 6 luni in urma si valorile TSH si FreeT4 sunt in limite, NU exista nicun motiv pentru intrerupera sarcinii;

– sarcina trebuie totusi urmarita si la endocrinolog din perspectiva nivelurilor hormonilor tirodieni, care trebuie mentinute in niste limite optime;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea Click aici pentru consultaţii

« Postari mai noi