Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1304)

April 3, 2015

roxana:

buna seara,
eu sunt sub tratament cu eutyrox din februarie 2010, mi s-a pus diagnosticul de tiroidita autoimuna postpartum dupa prima nastere care a avut loc in oct 2008. acum sunt insarcinata in 7 saptamani, sunt cu tratament eutyrox 62.5, iar tsh mi-a iesit 3.84. sunt foarte ingrijorata pt ca am citit ca e mare pt aceasta perioada a sarcinii. dr endocrinolog care ma monitorizeaza mi-a recomandat marirea concentratiei la 87.5, si mi-a zis ca totul e ok, dar sunt panicata rau ciu dezvoltarea mentala a bebelusui. va rog sa-mi spuneti si parerea dv, o seara buna.

Raspuns:

– nivelul TSH de 3.84 μUI/ml este bun, deci nu va fi nicio problema cu dezvoltarea fatului; recomandarea de crestere a dozei de Euthyrox este corecta;

– nu vorbim de deficite intelectuale la aceste valori, ci in cazuri mult mai severe, nu e cazul sa va ingrijorati;

– este obligatorie monitorizarea frecventa a tratamentului cu Euthyrox pe toata durata sarcinii;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Răspunsuri la întrebări (1303)

iuliana:

Buna Ziua .Va rog frumos daca puteti sa imi interpretați si mie rezultatul analizelor Tsh 0.674 (referinta 0.4-4) T4 free 1.03 (ref 1.64-191.92).ATPO 68.80 (ref 0-35) puteti sa imi spuneti ce diagnostic am si ce analize mai trebuie sa fac pentru a afla exact ce tratament trebuie sa urmez Multumesc frumos

Tin sa specific ca am facut si o ecografie la tiroida iar la diagnostic scrie ca sunt sub observatie pentru tiroida autoimuna .Puteti sa imi repetati ce analiza la sange mai trebuie sa fac pentru a se pune un diagnostic sigur ?

Raspuns:

– valoarea usor crescuta a ATPO poate arata o forma incipienta de tiroidita atoimuna; in acelasi timp, exista posbilitatea sa faceti parte din cei care au nivelul acestor anticorpi usor crescut dar nu fac niciodata boala propriu-zisa;

– valorile normale ale TSH si FT4 arata ca functia tiroidei este normala la acest moment si niciun tratament nu este necesar;

– poate fi utila (dar nu e obligatorie) masurarea anticorpilor anti-tiroglobulina (ATGL); o eventuala valoare semnificativ crescuta sustine diagnosticul de tiroidita autoimuna; chiar si in acest caz tratamentul NU va fi necesar deocamdata;

– in cazuri ca al dvs este suficienta monitorizarea periodica (la 4-6 luni), cu initierea tratamentului doar la momentul in care apare deficitul de hormoni tiroidieni;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

« Postari mai noi