Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1953)

March 17, 2019

Szotyori Malvina:

Buna ziua,

Baietelul nostru are 2 ani, 9,8 kg, 85 cm inaltine. De la varsta de 11 luni nu a mai luat in greutate. Pana la varsta de 11 luni a fost racit de 3 ori si de fiecare data a pierdut 500 gr din greutate. A fost alaptat exclusiv pana la 6 luni. Am inceput diversificarea cu legume si fructe, apoi am introdus toate alimentele indicate pana la 1 an ( nu a primit zahar, iar sare in cantitate foarte mica pana la 12 luni). Nu a fost si nu este mancacios, a inceput sa manance mai bine dupa ce l-am intarcat la 1 an si 5 luni, cand a fost operat pe limba ( si-a muscat limba cand alerga dupa minge in camera). Acum are perioade: 3-4 zile mananca putin, apoi 1-2 saptamani mananca foarte bine. Nu mananca dulciuri ( ciocolata, bomboabe, etc nu a primit deloc). Mananca fructe, legume, lactate, mai putin carne ( in cantitati mici). Este foarte activ, toata ziua alearga, se plimba pe jos fara carucior chiar si 1-2 ore pe zi, cand iesim la plimbare. Acum 1 luna i-am facut analizele de sange: paraziti nu are, anemie nu are. Rezultatele la tiroida: TSH 4,368 ul/ml ( interval de referinta laborator Sante la baieti varsta intre 1-6 ani: <3,0 / UM). FT4 (tiroxina libera) 1,40 ng/dL ( valori de referinta 0,7 – 1,63 ng/dL). Alte valori care erau sub/peste valorile de referinta: feritina 18,4 ng/ml ( val. Ref. 20-200 ng/ml); TGO/AST 36,7 U/L ( vsl. Ref. <34 U/L); creatinina serica 0,49 mg/dl ( 0,7-1,3 mg/dl); neutrofile 16,9 % ( vsl. Ref. 30-75 %); limfocite 71,4 % ( val. Ref. 30-55 %).
Mentionez ca in familie bunica, mama sotului 64 ani, are hipotiroidism si prezinta simptomele specifice bolii: crestere in greutate, sensibilitate la frig, etc.
Baietelul nu prezinta alte simptome, singura nostra problema este greutatea. De la 11 luni nu a mai luat in greutate, a crescut in inaltime, circumferinta capului si pieptului sunt ok, si nu prezinte nici semne de inapoiere mintala, se dezvolta corespunzator varstei, nu vorbeste inca, dar stie cateva cuvinte si se exprima prin gesturi cand doreste ceva, intelege multe cuvinte, cunoaste culorile, imita sunetul animalelor, etc.
Va rog sa-mi spuneti daca ar fi cazul sa efectuam si alte analize pentru a afla daca are intr-adevar o problema cu tiroida! Ce analize mai indicati? Exista posibilitatea ca peste cateva luni valorile tiroidei sa fie in limitele normale ( fiind copil mic care trece prin perioade de crestere), e posibil ca hormonul tiroidian sa se regleze?! Ce efecte negative pot aparea in timp, daca nu primeste tratament? Astept parerea dvs! Va multumesc anticipat! Cu stima,
Malvina

Raspuns:

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Răspunsuri la întrebări (1952)

Loredana:

Buna ziua!
In urma cu un an am facut analiza Tsh, si mi-a iesit 1,39. Am repetato si anul acesta si valoarea este de 0,768, credeti ca functioneaza bine tiroida?
Multumesc frumos.

Raspuns:

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Răspunsuri la întrebări (1951)

March 10, 2019

Tudoran Eugenia:

Domnule doctor, Imi cer scuze ca va deranjez cu o intrebare. Am 71 de ani si acum 5 ani am fost diacnosticata cu hipotiroidism. In urma tratamentului cu Eutirox 0,75 am acum TSH 1,47,dar la un control al osteoporozei mi s/a pus diagnosticul osteoporoza schelet axial si osteopenie schelet distal. Medicul endocrinolog mi-a recomandat D3 2000 u si Alpha D3 cate 1+1 pastila pe zi. Deoarece analiza D[25,oh-vit D3]a fost 19,10 medicul de la geriatrie mi-a recomandat Osica sau Bonviva. Ce sfat imi dati? Mentionez ca in 1998 am fost operata de melanom cu scoaterea limfei la Institutul Oncologic Bucuresti. Multumec si scuze pentu ca v-am cerut acest sfat. Tudoran Eugenia din Constanta

Raspuns:

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Răspunsuri la întrebări (1950)

C. Stefana Ioana:

Bună ziua!
Am 21 de ani, sex feminin, mama și bunica mea au tiroidită Hashimoto.
Am fost diagnosticată la 15 ani și de atunci sunt sub tratament Eutirox. În ultimii 5 ani am dozajul 100mg. Singura operație pe care am avut-o este cea de deviație de sept. Am fost diagnosticată cu ovare polichistice, hipermenoree, dismenoree, colecistopatie cronica și scolioză. În prezent nu sunt sub nici un alt tratament în afară de cel pentru tiroidită. Am descoperit această tiroidită în urma monitorizării tratamentelor hormonale pentru problemele legate de dismenoree și hipermenoree și am început să iau în greutate foarte mult în primul an (20 kg în total). Deși am spus pe parcursul anilor că starea mea de oboseală este din ce în ce mai accentuată, continui să iau în greutate și încep să am pierderi de memorie, nu mi-a fost schimbat dozajul de Eutirox. Acum cântăresc 98 de kilograme și am ajuns în pragul disperării. Nimic din alimentație nu am schimbat și țin să spun că este echilibrata și nu fac excese, am un stil de viață destul de activ.

De la descoperire și până în prezent rezultatele analizelor au fost constatate, însă acum la repetarea lor, am constatat o creștere bruscă a valorilor.
Aș dori opinia dvs.

În urmă cu 3 luni analizele erau următoarele:
TSH 2.62uUI/mL referință 0.27 -4.20
TGO <0.12 UI/ml referință 0.00 – 30.00
Anti-TPO 121,61 UI/ml referință 0.00 – 10

Analizele pe care le-am făcut acum:
TSH 8.805 uUI/mL referință 0.55-4.78
TGO 23.17 U/L referință <34
Anti-TPO 626 UI/mL referință <35

Diferențele dintre valorile de referință provin din faptul că am efectuat aceste analize la două laboratoare diferite.

Ce părere aveți? Ce mi-ați recomanda?
Toți specialiștii care m-au consultant au spus că doza este bună și să țin regim alimentar, dar starea mea generală este din ce în ce mai rea.

Vă mulțumesc anticipat!

Raspuns:

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Răspunsuri la întrebări (1949)

MICLOS DOINA:

Buna Ziua,
Mama mea in varsta de 69 ani ,in urma ultimului buletin de analiza de glanda tiroida din februarie 2019, rezultatele au fost urmatoarele:
TSH- 0,5027 mui/L;
TS3- 2,58 pq/ml
– 3,97 mol/L;
TS4- 0,82ng/dL
– 10,55 pmol/L;
ATPO =349,7 ui/mL
LA RMN a aparut un nodul 20/22 mm iar la ultimul ecograf NODUL DELIMITAT 20,1/19/30cm la ecograf
Va rog din suflet, sa imi comunicati daca este grav si daca trebuie ca glanda tiroida sa fie scoasa. CE ALTE ANALIZE MAI TREBUIE. VA MULTUMESC ANTICIPAT

Raspuns:

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Răspunsuri la întrebări (1948)

Stroie Vali:

Buna ziua,va rog să mă ajutați,sunt diagnosticata cu mixedem, urmez cu euthyrox 1,50mg din luna ianuarie2019 dar infiltrațiile nu se micșorează ,sunt tot f umflata, se poate sa Ramin așa ? Mulțumesc.

Raspuns:

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii