Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (74)

December 3, 2009

mihaela:

buna ziua..
sunt mihaela, am 25 de ani si sunt din brasov.
dupa 2 consultatii facute la 2 doctori endocrinologi din brasov am fost diagnosticata cu tiroidita autoimuna tip 1A.mi s-a prescris sa iau propranolol si de unul dintre doctori doxepin.
rezultatele analizelor sunt urmatoare:
TSH : 1.53uU/ml valori normale (0.27uU/ml-4.2uU/ml)
FT4: 20.50 pmol/l valori normale (10pmol/l-23pmol/l)
T3: 2.36 nmol/l valori normale (1.3nmol/l-3.1nmol/l)

eco tiroidiana:
lob drept:39 mm, antero-post 13.5mm, transv 13.8mm vol 3.8 cm cubi
ecostructura difuz neomogena prin multiple zone hipoecogene mici cu dimensiuni maxime de 2mm
lob stang:36 mm,antero-post 13.7mm, transv 15 mm, vol 3.9 cm cubi
ecostructura difuz neomogena cu multiple zone transonice si hipoecogene, cu dimensiuni maxime de 2.3mm

as dori sa imi spuneti si parerea dvs in legatura cu tratamentu care mi s-a prescris si daca este corect.
in cazul meu pot spune ca am si alte manifestari cum ar fi: insomni,tahicardie(pt care iau propranolol, lipsa poftei de mancare, nod in gat, deficit ponderal.
va multumesc anticipat
am uitat sa mentionez ca valoarea anticorpilor microzomiali este 156.7 valoarea normala 0-16Ul/ml

Raspuns:

– conform investigatiilor prezentate, aveti, intr-adevar, o tiroidita cronica (Hashimoto); aceasta se afla intr-un stadiu incipient, in care secretia hormonala nu este afectata; din acest motiv tratamentul de substitutie cu hormoni tiroidieni nu este necesar la acest moment (si, in mod corect, nici nu s-a prescris);

– avand in vedere ca nu este afectat nivelul hormonilor tiroidieni, starile de care va plangeti (insomnie, tahicardie, deficitul ponderal) nu au legatura cu afectiunea glandei; de asemnenea, conform cu descrierea ecografica, dimensiunile tiroidei nu sunt crescute, deci nu exista niciun motiv logic pentru care ar aparea simptome compresive (“nod in gat”);

– tratamentul recomandat nu este specific pentru afectiunea tiroidiana, avand mai degraba rolul de a controla aceste simptome nespecifice pe care le prezentati; se poate dovedi eficient in controlul acestora;

Dr. Claudiu Ţupea

3 Comentarii »

  1. alina says:

    Buna ziua.
    Am facut tsh in luna martie si aiesit valoarea 1,40(0.27-4.2)
    In luna mai am facut urmatoarele analize:
    tsh 3.76(0.27-4.2)
    ft4 17.17(12-22)
    anticorpi antitiroglobulina 277.3(0-110)
    atpo 203(<34)
    Medicul endocrinolog mi-a prescris euthyrox de 50.
    Am inceput tratamentul la inceputul lunii august si in luna septembrie ma repetata analizele.
    tsh 1.52 (0.27-4.2)
    ft4 16.62 (12-22)
    anticorpi antitiroglobulina 282.4(0-110)
    atpo 210(<34)
    Am continuat tratamentul pana in luna decembrie cand am repetat analizele si mi-au iesit urmatoarele valori:
    tsh 1.08(o.27-4.2)
    ft4 17.89(12-22)
    atpo 325(<34)
    anticorpi antitiroglobulina 261.1(12-22)
    Am fost la medic si a zis sa continui tratamentu pana la inceputul lunii ianuarie si apoi sa repet tsh si dc scade sub 1 sa-mi micsoreze tratamentul de la euthyrox 50 7 din 7 zile la 6 din 7 zile.
    Acum 2 zile m-am simtit f agitata si mi-a crescut tensiunea la 16/12 si am intrerupt tratamentul.
    Atata timp cat tsh a iesit tot timpul in limite normale si ft 4 la fel mai trebuie luat tratamentul cu euthyrox?
    Azi am fost la medicul internist si mi-a prescris pt tensiune betaloc zok 50mg si calmepan.Azi la medic am avut tensiunea 14/9
    Va multumesc aniticipat .

  2. Ciurca Emil says:

    Domnule doctor.Am fost diagnosticat cu un carcinom medular cu o calcitonina de 482.Am fost operat la Fundeni in iulie 2009 si si o reoperat in septembrie la Parhon.Dupa prima operatie calcitonina a scazut la 236(dupa 20 de zile de la operatie)au revenit simptomele de tuse , strangere in gat .Calcitonina a crescut la 290 si am ajuns la a 2-a interventie prin care s-a extirpat lobul stang si ganglionii limfatici din zona gatului .Calcitonina a scazut de la 291la 246 si in decembrie 2009 era 236.La control mi s-a spus ca mai am un nodul mic care trebuie monitorizat.Am urmat tratament pe baze naturiste si regim alimentar sever axat pe legume si fructe si la o examinare RMN din 14 ianuarie mi s-a comunicat ca toata zona in care erau probleme este curata!
    Intrebare : care este rimul de scadere al calcitoninei pentru ca nimeni nu-mi poate raspunde si cat timp dupa operatie (2) se pot mentine durerile locale si din zona.Concret nici acum dupa 4 luni nu mi s-au dezmortit muschii din zona omoplatilor si umerii!Va multumesc mult!

  3. mihaela says:

    va multumesc frumos pentru raspunsul dvs.

RSS feed for comments on this post.

Lăsaţi un comentariu