Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (93)

January 25, 2010

Adriana Mihai:

Doresc sa raman insarcinata. In acest sens, am facut mai multe analize.
Am 34 de ani. Inaltime 1,69 m, 57 kg, ciclu menstrual regulat (27 – 39 zile si dureaza 5 zile). Nu am rude care sa sufere de tiroida.
La analizele endocrinologice, mi-au iesit urmatoarele valori :
– Tiroxina libera – T4 : 0.9 ng /dl (valori normale 0.71 – 1.85)
– TSH – 3.983 uUI/ml (vl. Normale 0.490 – 4.670)
– TPO 8.8 Ul/ml (vl. Normale <12.00)
Mi s-a efectuat si o ecografie : cu diagnosticul aspect ecografic normal.
Concluzia a fost ca tiroida mea nu necesita tratament si mi s-a recomandat evaluare endocrinologica pe perioada sarcinii.
Precizez ca, mai prezint urmatoarele simptome : oboseala permanenta, constipatie, imi cade parul mai mult decat normal, pielea de pe coate este aspra, apatie.
Temperatura bazala inainte de ovulatie 36.1 – 36.4.
Intrebarile mele sunt : Aceste valori ale analizelor imi vor permite sa raman insarcinata ?
Am nevoie de tratament inainte de sarcina?

Va multumesc anticipat, Adriana

Raspuns:

– evaluarea de laborator si imagistica a tirodei nu a evidentiat anomalii; din punctul de vedere al functiei tiroidiene nu sunt impedimente pentru a ramane insarcinata; este indicat sa repetati de cateva ori, pe parcursul sarcinii, masurarea TSH si free T4: la momentul confirmarii acesteia si apoi la 2-3 luni, in functie de rezultat;

– conform cu datele prezentate de dvs, functia si structura tiroidei sunt normale; nu este deci necesar niciun tratament la acest moment;

Dr. Claudiu Ţupea

1 Comentariu »

  1. viorica says:

    Domnule doctor va multumesc pentru raspunsurile primite referitor la cancerul tiroidian anul trecut Va rog spuneti mi daca este corect ca sa folosesc in locul euthyrox 150 , L Thyroxyn 150 acesta din urma il suport cu mult mai bine nu mi da palpitatii Pt ca am vazut la multi pacienti ce s au tratat la cluj pt monitorizarea carcinomului tiroidian acolo se face ft4 sifre t4 dupa ce s au negativat aceste valori cat trebuie sa fie pe neintreruperea L thyroxinei la pacientii tratati cu iod ? si cat trebuie sa fie tireoglobulina pe neintreruperea L thyroxinei la pacientii tratati cu iod? Va multumesc

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu