Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (99)

January 30, 2010

delia popa:

buna ziua, am 42 ani , inaltime 1,65m ,greutate 100kg,rudele nu au fost diagnosticate cu afectiuni ale glandei tiroide.am facut urmatoarele analize :
T T4 rezultat 11,5 la val.biologice de referinta 9-20pmol/l
TSH rezultat 1,85 la val.bilogice de referinta 0,25 -4,5uUl/ml.
va rog sa- mi spuneti daca aceste rezultate reflecta vreo afectiune a glandei tiroide.multumesc

Raspuns:

– conform cu rezultatele analizelor prezentate, functia tiroidei este normala; asta insemana ca glanda produce hormoni in cantitati normale; in aceste conditii, nu exista o cauza tiroidiana pentru excesul ponderal;

– aceste analize nu exclud insa prezenta unor anomalii de structura la nivel tiroidian, cum ar fi nodulii; totusi, trebuie retinut ca, in prezenta unei secretii adecvate de hormoni, eventualii noduli tiroidieni nu au cum sa influenteze greutatea;

Dr. Claudiu Ţupea

3 Comentarii »

  1. MADALINA says:

    am fost diagnosticata cu tiroidita hashimoto,ecografia reflecta 4 noduli hipoecogeni de aprox.4,5,6 si 8 mm in lobul drept si 2 noduli in lobul stang de aprox.4,5 mm.fara adenopatii laterocervicale.rezultatele la analizele de sange sunt:
    TSH:1.55 (0,5-8,9)
    T3 :129 (84-172)
    T4 :10,5 (4,5-12,5)
    FT3:2,3
    FT4:0,934 (0,8-1,9)
    PTH:25,8 (11-67)
    ANTI TPO:434 (<35)
    TG:89,3 (1,6-60)
    ANTI TG:<20 (<40)
    CEA:1,33(<49)
    CALCITONINA:<2 (0-11,5)
    Credeti ca nivelul crscut al TG poate indica un cancer.Sau e corelat cu ANTI TPO mare ?
    VA MULTUMESC !

  2. florentina says:

    buna ziua
    am 30 de ani,1.63 m inaaltine,61 kg, rudele nu au fost diagnosticate cu afectiuni ale glandei tiroide, iar recent datorita faptului ca imi cadea foarte tare parul, am mers la medicul endocrinolog.
    analizele efectuate:
    anticorpi anti tiroglobulina 14,1(interval referinta 0-42Ul/ml)
    ATPO – 71,9(interval referinta 0-35 Ul/ml)
    FT4 -1,3(interval referinta 0,65-2,3 ng/dL)
    TSH- 1,37(interval referinta 0,4-4 uUl/mL)
    am fost diagnosticata cu tiroidita autoimuna cronica, dar nu mi s/a prescris nici un tratament intrucat mi s-a spus ca este vorba de o normotiroidita.
    ulterior mi/am facut analiza testoteronului( 1,24, interval referinta 0,13- 1,08ng/ml).
    am facut un control ginecologic, iar aici totul a fost in regula.
    mi s-a spus ca, caderea parului se datoreaza nivelului crescut de testosteron si mi s-a recomandat sa iau Melleva.credeti ca ar trebui sa iau si un tratament pt tiroidita.

  3. Cristina says:

    Cristina

    Buna ziua,
    Revin la intrebarea 31 din 17.09.2009
    V-am urmat sfatul si nu am reluat tratamentul cu euthyrox (doza era de 25 mg/ 1 pastila si jumatate pe zi) si pe data de 30.01.2010 am refacut analizele (la acelasi centru “Sanador”)iar rezultatele au fost:
    FT3-ser = 2.95 pg/ml (interval referinta 1.71-3.71)
    FT4-ser = 0.78 ng/dL (interval referinta 0.61-1.12)
    TSH -ser = 3.92 uUl/mL (interval referinta 0.34-5.6)
    Anti TPO -ser = 0.00 Ul/ml (interval referinta < 5.61)

    Intrebarea mea este: se poate ca ATPO sa fie 0? si ce ar trebui sa fac de acum incolo.
    Mentionez ca de cand am intrerupt tratamentul ma simt mult mai bine.

    Va multumesc,

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu