Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (177)

May 3, 2010

lavinia laura:

buna ziua domnule doctor, ma numesc Lavinia si implinesc 26 ani peste cateva zile.
am fost diagnosticata cu Boala Graves Basedov in urma cu 2 ani. nu am acum la indemana analizele de atunci, dar am facut tratament cu tyrozol 10 mg(3/zi) si metoprolol 5 mg(1/4 de 3ori pe zi)timp de cateva luni(aprox 10 luni) dupa care nu am mai avut nici un simptom iar gusa s-a retras complet. din acel moment am inceput sa neglizez tratamentul pana in momentul in care l-am intrerupt…
de apox 3 luni am suferit o recadere cu aceleasi simptome de tireotoxicoza si am reinceput sa iau tratamentul dupa schema veche, desi nu intotdeauna corect.( mentionez ca nu reusesc niciodata sa iau un tratament scut 10-20 zile cu orice medicament, nu sunt obisnuita, deci cu atat mai putin unul care presupune perseverenta si atat de mult timp.) am refacut analizele acum iar rezultatele sunt urmatoarele

TSH ( Hormon de stimulare tiroidiana ) < 0.005?UI/mL v.n 0.27 – 4.2
Anti-TPO (Anti – tiroidperoxidaza) 461.4 UI/mL v.n < 34
FT4 ( Tiroxina libera ) 32.16 pmol/L v.n. 12 – 22
FT3 (Triiodotironina libera) 20.28 pmol/L v.n 3.9 – 6.7
Anti receptor TSH (TRab) 23.14
Limita de decizie clinica: 1.75UI/L

va rog din suflet sa imi dati un sfat in privinta tratamentului si o interpretare in grade de graviditate a analizelor.

va multumesc foarte mult.

Raspuns:

– analizele confirma recidiva bolii Basedow-Graves si arata ca aceasta este destul de severa;

– fara indoiala ca un tratament NU SE POATE INSTITUI prin intermediul internetului; va aflati intr-o situatie potential grava, hipertiroidia putand conduce la complicatii severe chiar si la pacientii tineri; dintre acestea as enumera doar afectarea cardiaca (cu risc de aritmii severe si/sau insuficienta cardiaca), osteoporoza, precum si scaderea calitatii vietii; de asemenea, este necesar un consult oftalmologic pentru a documenta o eventuala oftalmopatie Graves;

– nu este indicat sa reluati tratamentul dupa schema veche, fara monitorizare endocrinologica periodica;

– sfatul meu este sa constientizati mai bine situatia in care va aflati si sa luati legatura cat mai rapid cu un endocrinolog care sa stabileasca si sa controleze tratamentul;

Dr. Claudiu Ţupea

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu