Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (326)

November 26, 2010

Maria Sarbu:

Buna ziua domnule doctor; in primul rand va felicit pentru acest site care este foarte util intrucat raspunsurile sunt clare si concise, nemaivorbind de faptul ca sunt profesionale si le putem lua ca atare.
Rugamintea mea este sa-mi interpretati analizele facute acum 2 saptamani si eventual sa ma sfatuiti ce sa fac in continuare :
TSH=2,94 val. referinta 0,4-4,0; Free T4=1,26 val. referinta 0,8-1,9 si aTPO=208 val. referinta sub 50; la echografia tiroidiana s-au constatat urmatoarele: lob stang 36/15/15 mm, lob drept 43/16/17 mm, istm 3 mm, ecostructura hipoecogena, usor neomogena.
Va multumesc anticipat si va doresc succes si recunoastere in tara si nu in strainatate!

Raspuns:

– nivelul crescut al ATPO, precum si aspectul ecografic, indica prezenta unei tiroidite autoimune; aceasta afectiune apare ca urmare a faptului ca sistemul imunitar nu mai recunosate glanda tiroida si o ataca ca si cum ar fi o structura straina organismului;

– nivelurile normale ale TSH si FreeT4 arata ca boala este la debut, iar capacitatea tiroidei de a produce hormoni nu este afectata; in consecinta, nici nu este nevoie de vreun tratament la acest moment;

– in multe cazuri, distructia tiroidei prin acest proces autoimun este progresiva, cu instalarea hipotiroidiei, moment in care tratamentul trebuie inceput; timpul in care apare acest fenomen este variabil de la caz la caz si nu se poate cunoaste dinainte; de aceea analizele (TSH si FreeT4, faraATPO) vor trebui repetate periodic (initial la 3-4 luni); in momentul in care TSH depaseste limita superioara a normalului, se poate initia tratamentul de substitutie cu l-tiroxina;

– va multumesc, si eu doresc ca lucrurile sa mearga bine aici, desi inca nu sunt convins ca asa se va intampla;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu