Răspunsuri la întrebări (380)

andreia:

Buna seara,
Va multumesc pentru raspunsul prompt (377) si plin de profesionalism. Revin cu precizarea ca analiza de laborator a calcitoninei am facut-o la Synevo si limita maxima de referinta era <13 si valoarea mea este de 25.

Credeti ca boala cronica de care sufar (BPOC) -astm poate fi si ea in sine suficienta pentru a determina o valoare crescuta a calcitoninei?
Cu respect,
Andreia

Raspuns:

– nu exista vreo legatura intre afectiunea respiratorie si nivelul calcitoninei;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

3 thoughts on “Răspunsuri la întrebări (380)”

  1. Draga Andreia,

    Daca esti din Iasi si crezi ca ai nevoie de indrumare in problemele legate de tiroida, iti pot recomanda doctorita mea endocrinolog de care sunt foarte multumita.

    Cu drag,
    Anca

  2. Buna Doina,

    Sper sa vezi raspunsul meu caci vad ca intrebarea ta a fost adresata pe 3 Februarie.
    Eu am avut noduli pe glanda tiroida.
    Am operat-o… in sensul ca am scos-o pe toata. Slava Domnului nodulii nu erau de natura canceroasa insa… erau agresivi in sensul ca aveau hemoragie interna.
    De la acest eveniment neplacut am devenit paranoica in sensul ca am mers si mi-am facut fel de fel de analize prin tot corpul.
    Rau d.p.d.v. al sanatatii – am mai descoperit noduli la sani insa mici care, spune doctorul dau inapoi la o sarcina. Nu cred insa ca o sarcina garanteaza faptul ca acei noduli vor disparea. E doar un vis frumos in care e bine sa credem totusi… Se poate intampla.
    Faptul face ca, eu si sotul chiar ne pregatim pentru o sarcina, asa ca sper eu sa nu imi pierd optimismul si sa se rezolve toate in timp prin supraveghere medicala cat si prin fortele proprii atat in modul de a-mi trai viata cat si printr-o gandire pozitiva. Ingrijirea medicala spu eu… primeaza.

    Cu drag,
    Anca

  3. buna seara,
    Am fost la un control ginecologic de rutina.Mi s-a propus sa fac un eco vaginal.L-am facut si mi s-au gasit,pe uter, trei fibroame de 2,3,4 mm.Apoi mi s-a propus sa fac eco si mamar si la toroida,pentru ca,spunea dna doctor de la eco,uterul are legtura si cu sanii si cu tiroida.Le-am facut.Pe sanul stang mi-a gasit vreo 5 noduli de cca 2,3 mm fiecare.Mi-a spus ca nu ar fi o problema acestia.Ca se pot tine sub control,dar,cand am facut la tiroida….am niste noduli….pe ambii lobi de cca 16 mm,spunea dan dr,”giganti”,si alti noduli mai mici pe langa ei.Mi-a spus clar,operatie.
    Am fost cu aceste rezultate la endocrinolog,care mi-a spus la fel,si ca daca extirpam tiroida,dau inapoi si ceilalti noduli de la san si de pe uter.
    Am fost la institutul Parhon,la un endocrinolog,care mi-a spus ca pot sa traiesc bine-mersi cu acesti nodului pana la adanci batraneti…
    Ce sa fac?…….Sa ma operez sau nu? Are legatura tiroida cu ceilalti nodului de la san si de pe uter?Ma voi vindeca dupa operatie si de ceilalti?Sau fiecare cu operatia sa?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.