Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (405)

February 21, 2011

Alina:

Buna ziua ma numesc Alina si am 32 de ani, kg 90 din octombrie 2010 pana in prezent am pus 10 kg.In copilarie mi-au fost scoase amigdalitele, alte probleme medicale nu am avut .
Pe 8 09 -2010 am facut investigati medicale:RBC,HGB,HCT,MCV,MCH,MCHC,RDW,WBC,Neu#,Lym#,Mon#,Eos#,Bas#,Neu%,Lym%
,

Mon%,Eos%,Bas%,PLT,PCT,MPV,PDW, calciu, magneziu, colesterol seric,trigliceride serice,HDL Colesterol,LDL Colesterol toate au iesit in valori normale la fel si TSH 0,34ul/ml valorile 0,25-5ul/ml si FT4 e tot in valori normale, potasiu, sodiu si cortisol urea serica,creatina serica tot valori normale. Singura analiza care nu e buna Anti-TPO 443 valori normale 0-35.

Ecografie de tiroida LS: 14,2/19,3/33,4 mm VOL.4,77 cm
LD:20,2/20,2/38,6 mm VOL.8,21 cmc
Observatii:ecostructura neomogena, vascularizare foarte accentuata la examenul Doppler in ambii lobi tiroidieni.Fara adenopatii latero-cervicale evidente
Tratament, am primit doar pt vascularizare ,Propranolol 10 mg 3×1/2, altceva nu am primit pt ca nu aveam analiza ATPO , aceasta analiza facund-o dupa si nu am mai ajuns la medic . Simtome :daca rad ma inec si apoi am un nod si o durere in gat ,iar cand ma enervez simt ca se unfla tot gatul si ma doare ingrozitor.
Intrebarea mea este fiind TSH-ul in valori normale si doar ATPO cu valori mari e posibil sa am hipotiroidie?Si daca vascularizarea accentuata este cauza durerilor ,aceasta se va mai trata vreodata,tratamentul e bun?
VA multumesc anticipat

Raspuns:

– nivelul crescut al ATPO si aspectul ecografic arata prezenta unei tiroidite autoimune; boala se afla in faza de activare imuna, cand capacitatea glandei de a produce hormoni NU este afectata; altfel zis, nu aveti (inca) hipotiroidie, deci problema cu greutatea nu este legata de tiroida; in timp insa boala poate evolua si se poate instala hipotiroidismul; de aceea testele de functie tiroidiana (TSH si FreeT4) trebuie repetate periodic pentru a se institui din timp tratamentul de substitutie cu l-tiroxina; atunci cand nivelul TSH va depasi limita superioara a normalului inseamna ca sinteza de hormoni tiroidieni incepa sa scada;

– vascularizatia crescuta descoperita la examenul Doppler este una dintre modificarile posibile care apar in tiroidita autoimuna; nu determina, in sine, simptome si nu se trateaza izolat, deci administrarea de propranolol pentru acest lucru este lipsita de sens;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

3 Comentarii »

  1. brinzei petrea says:

    doresc sa stiu ce este; lob drept .ecostructura;relativ omogena,izoecogena,vascularizare accentuata

    • Dr. Claudiu Ţupea says:

      Postarea dvs este neclara si nu respecta recomandarile de pe blog. Va rog sa reveniti cu intrebare formulata suficient de coerent si clar pentru a putea primi raspuns.

  2. brinzei petrea says:

    doresc sa stiu ce este;lob drept lob stang ;ecostructura; relativ omogena, izoecogena, vascularizare accentuata

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu