Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (408)

February 23, 2011

kati:

Buna seara,

bunica mea are 80 de ani si sufera de cancer tiroidian…este operara din luna decembri…cat de repede evolueaza la aceasta varsta cancerul? nu sufera de alte boli.

Raspuns:

– depinde foarte mult de tipul de cancer tiroidian si de stadiul bolii;

– formele comune, papilar si folicular, au un prognostic bun in general; tratamentul chirurgical si iodul radioctiv controleaza sau vindeca boala in marea majoritate a cazurilor;

– cancerul tiroidian medular este mai agresiv si nu beneficiaza de tratamentul cu radioiod; chiar si asa, aproximativ jumatate din pacienti evolueaza lent, cu supravietuire indelungata;

– cancerul tiroidian anaplastic este foarte agresiv si duce la deces, in general, in cateva luni;

– pe larg despre prognosticul cancerului tiroidian gasiti aici;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

3 Comentarii »

  1. Sofia says:

    Buna ziua
    Ma numesc Sofia, am 26 de ani
    In octombrie anul trecut am suferit o tiroidectomie totala, datorita faptului ca aveam un nodul destul de mare pe lobul drept si unul foarte mic pe cel stang. Precizez ca analizele erau toate normale inainte de operatie mai putin:
    – tiroglobulina care avea valoare destul de mare, peste dublul valorii oferite de laboratorul care le-a lucrat.
    – cortisol – valoare tripla
    – prolactina – o valoare de 10 ori mai mare
    Dupa operatie nu mi-a iesit nimic la biopsie, a fost totul ok,operatia nu mi-a facut probleme, am folosit cicatrix si deja s-a dus jumatate din taietura.
    Insa problema este ca acum nu reusesc sa ma stabilizez hormonal, am tot incercat diferite scheme de tratament oferite de medicul la care am mers.
    Am ramas in prima luna si jumatate dupa operatie la doza de 100mg euthyrox,insa analizele mi-au aratat un tsh de 46.11 – valoarea de referita la laborator era cea maxima de 4.2.
    Dupa am luat 150mg euthyrox am ajuns la un tsh de 38.12
    Mi s-a schimbat medicamentatia am trecut pe novothyral de 100mg+100mg euthyrox insa doza a fost prea mare pentru mine si dupa 4 zile am ramas doar la 100 novothyral(incepusem sa am palpiatii, eram agitata),dupa o luna cu aceste medicamente tshul meu a ajuns la 31 valoarea maxima era tot 4.2.
    Acum nu inteleg un lucru, medicul la care merg a zis ca nu a mai avut cazuri de acest gen si ca in timp trebuie sa ma stabilizez. Acum iau 100mg novothyral + 25 mg euthyrox. Stiu ca ce am acum se numeste hipotiroidie, as avea nevoie de o parere sincera din partea dumneavoastra, ce ar trebui sa fac?
    Deja ma simt rau si parca totul se prabuseste in jurul meu, mai ales dupa ce am tot citit pe internet de hipotiroidie.
    Am uitat sa precizez am o greutate mai mare, pentru varsta mea, iar dupa operatie am mai pus 12 kg.

    Va multumesc anticipat.

    Am lasat comentariul pentru ca nu este nici un raspuns pe data de 24 feb. sper sa-mi raspundeti, pentru ca am nevoie de o a doua parere.

  2. dana popescu says:

    Buna ziua!
    Am 35 de ani si in urma cu un an am fost diagnosticata cu hipertiroidie.In urma sfaturilor dumneavoastra am ajuns la valori normale ale TSH-lui 1,29mlu/L cam la nivelul acesta s-a mentinut in ultimile 4 luni.Acum sunt insarcinata 10 saptamani ,am urmat la indicatia medicului ginecolog trat cu gynipral 0.5mg/zi ,problema este ca azi TSH=0.266 mlu/L.Intrebarea mea este daca aceasta scadere a TSH-lui este cauzata de gynipral si daca pot lua Tyrozol 2,5-5mg/zi
    (fara a afecta fatul) asa cum ati opiniat intr-un raspuns anterior.Medicul endocrinolog pe care l-am intrebat a spus ca nu pot lua Thyrozol pe perioada sarcinii,vreau insa sa stiu neaparat parerea dvs.Multumesc din suflet!!!

  3. Vio says:

    Buna ziua,

    As dori sa stiu daca trebuie sa-mi fac probleme avand aceste valori

    TSH : 2,54 ?ui/ml (n: 0,4 – 4 ?ui/ml)

    Free T4 : 0,995 ng/dl (n: 0,89 -1,76 ng/dl)

    va multumesc

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu