Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (415)

February 26, 2011

Tedy:

Sunt doamna ce va multumeste din suflet pentru raspunsul la intrebarile 390 si 392, raspunsuri ce le-am citit si recitit de nenumarate ori. Asa cum am spus am revenit astazi cu rezultatul la analiza LATS/TRAB (anticorpi antireceptori ai TSH):
– LATS : 1.15 u/l

interpretare:
negativ = 1.5

– FT3: 3.36 pg/ml limite normale 1.71 – 3.71

– FT4: 0.95 ng/dl limite normale 0.7 – 1. 48

– TSH ul insa e inca mic sub 0.05

Sa inteleg ca pastilele Proycil – propiltiouracil functioneaza? pentru ca sunt in tratament de trei saptamani si deja se vad rezultate. Si va rog imi puteti interpreta rezultatul la LATS caci pentru mine e chiar neconcludent … inteleg ca se afla in limite?!? e vorba despre Basedow Graves sau nu?

Va multumesc anticipat pentru raspuns!

Raspuns:

– nivelul normal al TRAb este neobisnuit; in marea majoritate a cazurilor de boala Basedow-Graves negativarea TRAb apare dupa  mai multe luni de tratament, nu dupa cateva saptamani; exista totusi si cazuri de boala Basedow-Graves (sub 5%) care nu asociaza cresterea acestor anticorpi;

– TSH-ul poate ramane scazut mult timp dupa normalizarea nivelulurilor de hormoni tiroidieni, existand o latenta in normalizarea lui;

– TSH si FreeT4 ar trebui repetate peste 4 saptamani, iar tratamentul cu Propicyl  trebuie continuat pana atunci; in functie de evolutia analizelor se va putea trage o concluzie privind afectiunea dvs tiroidiana; sigur, nu se pune problema unei sarcini pana la stabilirea clara a diagnosticului si stabilizarea functiei tiroidiene;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

1 Comentariu »

  1. Cristina says:

    Buna ziua

    Numele meu este Cristina si cateva intrebari

    Pe scurt mai intai – am 30 ani si am fost operata in octombrie 2010 – tiroidectomie totala , avand diagnostic gusa polinodulara ; la rezultatul histopatologic postoperator :
    1) carcinom papilar multifocal,lob stang tiroidian invaziv marginal 1,5/1.3 cm de tip varianta foliculara , focar lob drept 0.4/0.3 cm focar incapsulat , marginal
    2) parenchim de fond polinodular cu noduli de adenomatoza ,cu epitelii cu aspect hiperfunctional , sclerohialinoza circumscrisa cu calcificari .

    Am facuta programare pentru terapia cu I131 in mai 2011 ;

    Intrebarile mele sunt :

    1) dupa operatie am luat in continuare in greutate aprox 3-4 kg – am in prezent 75 kg si 1.61 inaltime ; mai are vreo lagatura cu tiroida cresterea in greutate dupa operatie ?
    mentionez ca iau euthyrox 125 /zi , iar TSH – 2.47 , FT4 – 1.2 ( analizele sunt facute la parhon ) ;

    2) dupa terapia cu iod radioactiv – in cat timp se elimina radiatiile din corp?
    intreb pt ca am un copil de 2 ani si tb sa stiu daca este sigur pentru el sa stea langa mine cand ma intorc din spital si daca hainele si obiectele personale care le voi folosi in spital pe perioada terapiei cu iod , le mai pot folosi si acasa in continuare ( dupa ce le voi spala in prealabil )

    va multumesc

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu