Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (429)

March 17, 2011

MANOLE EMILIA:

am un am de la operatia de hernie de disc si dupa o luna de la aceasta,au inceput sa mi-se contrcteze meschi la git am facut tot felul de analize cum ar fi,radiografie cu barium la stomac si mi-sa spus ca aceste simptome sn de la ulcer si de la reflux am luat tratament si nimic dupa aceai mi-sa spus ca am cadere de calciu am luat tratament dupa toate acestea mi-sa mai spus ca este pe sistem nervos am luat tratament si ptr sistemul narvos dar eu nu mai pot de git am facut o analiza ptr glanda adica,ft4 si rezultatul este 0,381 vreau sa stiu daca am probleme cu glanda va rog sami dati o invormatie ca nici nu stiu unde sa mai ma duc multumesc

Raspuns:

- nivelul FreeT4 (ft4) ar putea fi scazut (hipotiroidie), dar nu pot sti asta cu siguranta fara a avea intervalul de normal al laboratorului la care s-a facut analiza; oricum, cea mai concludenta analiza pentru a evalua functia tiroidei este TSH, iar cea mai buna metoda imagistica pentru a evalua structura si dimensiunile tiroidei este ecografia; cele doua investigatii pot fi indicate in cazul dvs daca se suspecteaza o problema a acestui organ;

- contractura musculara la nivelul gatului nu este o manifestare tipica pentru bolile tiroidiene;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

1 Comentariu »

  1. viorica says:

    ma numesc viorica sant operata tiroidectomie totala din 2004 rezultatul anatomo patologic carcinom tiroidian papilar incapsulat sclerosde2/1.5cm Am facut terapia cu iod radioactiv in trei sedinte de iod apoi m am negativat Am continuat tratamentul hormonal de 150euthyrox zilnic Asta vara ma simteam rau palpitatii si nervozitate si am facut tsh si a iesit nedetectabil Medicul endocrinolog mi a schimbat doza de hormoni la 125euthyrox zilnic urmand ca dupa 3 luni sa repet hsh si ft4 Amfacut in decembrie aceste analize si au iesit astfel tsh0.012valori de referinta 0.35-4.95 ft4 1.54 valori de referinta0.70-1.48ng/dlsi mi a recomandat sa iau 100euthyrox zilnic si repetarea analizelor in martie
    Acum am refecut din nou si am urmatoarele rezultate tsh 0.015 [0.44-4] ft4 1.41ng/dl[0.8-2ng/dl]Mentionez ca inca de anul trecut am tinut un regim alimentar pt ca ma ingrasasem si am slabit vreo 8kg si ca ma aflu in perioada de premenopauza am 52 de ani Medicul endocrinolog mi a recomandat sa continui cu doza de 100euthyrox zilnic
    Ecograf am facut in decembrie si nu este nimic suspect nu sant ramasite de tiroida Intrebarea mea este daca pt un pacient cu carcinom tiroidian este normal sa ia doar 100 euthyrox zilnic ? Va multumesc

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu