Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (463)

April 28, 2011

Irina Viron:

Buna ziua d-le doctor
Va multumesc foarte mult pt raspunsul prompt pe care l-am primit la intrebarea 459. Va spuneam atunci ca ATPO este 1110 fata de max. 34 si mi-ati recomandat sa fac TSH si T4 free. Abia astazi am intrat in posesia rezultatelor:
-sTSH 1.69 mU/L (0.35-5.00 mIU/L)
-T4 free 19 pmol/L (12-22 pmol/L)
Mai am si alte 4 rezultate hematologice usor crescute:
-WBC 11.6 10**9/L (4.0-11.0 X 10E9/L)
-MPV 11.5 (7.4-11.3fl)
-NEUTROPHILS 7.31 (1.80-7.00 X 10E9/L)
-LYMPHOCYTES 3.48 (1.00-3.20 X 10E9/L)
Sper sa va ajute aceste rezultate, desi sunt in limita normalului, sa-mi puteti da mai multe informatii despre afectiunea pe care o am. Din pacate doctorul meu de familie a spus ca nu am nicio afectiune tiroidiana si cu greu am obtinut o trimitere pt o ecografie a tiroidei. Rezultatele le voi avea doar peste 2 saptamani si nu vrea sa repet testul ATPO si nici sa accepte rezultatul de la naturopat. Din pctul lui de vedere sunt f. in regula desi eu ma simt in fiecare zi rau. Mai nou ma doare gatul si aceasta durere se intinde pana la inima si vocea mea e ragusita,trebuie sa mi-o dreg de cateva ori pe zi.
Va rog mult sa-mi spuneti ce-mi recomandati sa fac in continuare si care e afectiunea cu care ma confrunt.
Multumiri din suflet pt sfaturi si pt minunatul site.
Cu respect,
Irina Viron

Raspuns:

– valorile ATPO, TSH si FreeT4 indica prezenta unei tiroidite autoimune aflata in faza de eutiroidie; asta inseamna ca tiroida produce cantitati normale de hormoni desi este afectata de un proces autoimun;

– tocmai pentru ca productia de hormoni este (inca) normala, nu tiroida este responsabila de acuzele dvs;

– recomandarea mea este sa repetati TSH si FreeT4 peste 3 luni pentru a vedea daca exista tendinta de evolutie spre hipotiroidie; de-abia dupa ce nivelul TSH depaseste limita superioara a normalului se pune problema unui tratament; ATPO nu trebuie repetat, medicul de familie are dreptate din acest punct de vedere;

– poate fi indicat un consul ORL pentru stabilirea cauzei simptomelor dvs;

– asa cum precizat si in raspunsul anterior, iodul in exces poate grabi instalarea hipotiroidiei;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu