Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (464)

April 29, 2011

Mariana Avram:

Buna ziua Domnule Doctor,

Am 33 ani si sunt insarcinata in saptamana 36, diagnosticata si ecografic cu 1 an inainte de sarcina cu tiroidita cronica autoimuna pentru care am inceput tratament cu Eutirox; pana la sarcina doza zilnica 25 micrograme/zi;

Pe parcursul sarcinii valorile Free T4 si TSH au fost:
Debut sarcina: Free T4 1,1 si TSH 2,12 creste doza la 37,5 micrograme/zi
Saptamana 21: Free T4 0,87 si TSH 1,59 mentine doza la 37,5 micrograme/zi (Luni-Vineri) si 50 micrograme/zi (Sambata si Duminica)
Saptamana 28: Free T4 0,78 si TSH 1,21 creste doza la 50 micrograme/zi (Luni-Duminica)
Saptamana 36: Free T4 0,67 si TSH 0,61, urmeaza control
Valorile normale Free T4 0,70-1,48 NG/dl
Valori normale TSH 0,35-4,94 micro UI/ml

Sarcina a decurs normal, am luat 13 kg pana acum. Ultimele rezultate sunt cele mai scazute de pana acum. Ce parere aveti de valorile de mai sus, exista riscuri in ce priveste dezvoltarea intelectuala la copil? Ar trebui sa avem in vedere efectuarea unor teste pentru bebelus dupa nastere?

Va multumesc,
Mariana Avram

Raspuns:

– boala a fost bine controlata pe timpul sarcinii si nu sunt motive de ingrijorare;

– nu este indicata vreo analiza speciala la copil dupa nastere;

– fara legatura cu tiroidita dvs, ar trebui facuta la toti nou-nascutii testarea pentru hipotiroidism congenital;

 

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

3 Comentarii »

  1. Dr. Claudiu Ţupea says:

    Reamintesc doua lucruri:
    – nu pot face recomandari de tratament doar pe baza unei postari pe blog, ar fi complet neprofesionist daca as proceda altfel;
    – intrebarile formulate telegrafic si imperativ, care nu respecta regulile minime de politete si nu iau in considerare faptul ca lamuririle sunt oferite benevol si gratuit, NU primesc de cele mai multe ori raspuns;

  2. Matei Steluta says:

    Am TSH 0,34 ;T4-1,4;T3-2,37;Am avut tiroida nodulara si mi s-a scos.Mai am o portiune mica.Cit eutirox sa iau?

  3. gabriela says:

    Daca urmez tratament cu euthyrox 50mg.zilnic,pot sa fac o cura de detoxifiere cu colonhelp?

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu