Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (561)

September 5, 2011

Gabi:

Domnule doctor,

diagnosticata cu tiroidita autoimuna; tsh adus de la 3,36 in februarie 2011 la 1,66 in 3-4 luni (valori Synevo)cu Euthyrox 0,25. In ultimele doua luni am facut tratament cu namol şi bai in apa lacului Techirghiol, cam 14 şedinte namol+apa=ora/ sedinta. TSH-ul este acum 3,61 cauza este apa sarata banuiesc. Se poate stabiliza in jurul valorii de 2 in cca o luna si jumatate cat as mai avea pana la un FIV?
Va multumesc anticipat!

Raspuns:

– nu stiu exact care este influenta tratamentului de la Techirghiol asupra tiroiditei; teoretic, este posibil ca un aport crescut de iod, dintr-un mediu foarte bogat in acest element, sa contribuie la aceasta modificare a TSH;

– pe de alta parte, tiroidita dvs poate evolua si necesarul de hormoni tiroidieni poate creste in timp; oricum, oscilatia este prea mica pentru a fi relevanta sau a se putea stabili o cauza certa;

– in concluzie, nu exista nicio garantie ca in 2 luni TSH-ul va reveni spontan la o valoare sub 2-2.5 μUI/ml;

– este de retinut ca si un TSH de 3.61 μUI/ml este in limite normale si, in opinia mea, nu scade sansele de succes la fertilizarea in vitro;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

 

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu