Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (584)

October 17, 2011

Gina:

Buna ziua

Am 37 de ani si nicio sarcina pana la varsta asta
Inca de la 10 ani am fost diagnosticata cu hipotiroidie, am facut atunci tratament

Anii au trecut si ne dorim un copil. Am avut si oarece probleme de sanatate(colecistectomie, operatie la coloana)
Am 1.72m si 92 de kg

Acum am reluat iat analizele pentru tiroida care sunt asa :

TSH 2.24 (0.270-4.20)
FT3 4.55 (3.1-6.8)
FT4 14.15 (12-22)

in plus mai am si alte analize hormonale facute

Prolactina 1451 (127-637)
Testosteron 0.335 (0.06-0.82)
Cortizol 409.7 (171-536)

Valorile la prolactina au fost mari ori de cate ori am repetat analiza.
Ce imi puteti spune ?
Stiu ca aici se vorbeste despre tiroida, insa se pare ca problema ar fi prolactina
Ca medic endocrinolog ce ma puteti sfatui ?
Tiroida pare ok ?

Va multumesc si astept raspunsul Dvs.

Raspuns:

– testele de functie tiroidiana sunt in mod evident normale; oricum, in urma cu 20-30 de ani diagnosticul disfunctiilor tiroidiene era mai putin precis decat este astazi, cand metodele de laborator au evoluat mult;

– daca nu sunt manifestari neurologice (cefalee, tulburari de vedere, etc) care sa sugereze un macroadenom hipofizar, prolactina ar trebui repetata peste 2-3 luni; de asemenea, trebuie excluse alte cauze pentru cresterea prolactinei, cum ar fi anumite medicamente; din pacate, hiperprolactinemia nu intra in tematica site-ului si nu voi putea intra in mai multe detalii aici;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu