Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (604)

November 18, 2011

Elena Magurean:

Buna ziua,

Am 27 de ani si mi-a iesit la analize ca as avea hipotiroidism.Mentionez ca am nascut de 7 luni si ca nu ma stiam cu probleme nici inainte de sarcina , nici in timpul ei.
REZULTAT ANALIZE:
TSH :43,5O ( 0,35-4,94 )
FT3: 1,69 (1,71-3,71)
FT4: 0,70 (0,70-1,48)

ECOGRAFIE:
LD- 2,1/ 2,1/5,3 – omogen
LS-DIMENS normale 1,7 / 1,8, 4,6 omogen
usoara gusa, vascularizatie usor accentuata

mi-a zis enocrinologul sa-i fac analizele de tsh si ft4 si fetitei mele desi ea nu prezinta simptomele bolii.exista sansa sa fi dezvoltat boala in sarcina?poate sa fie copilul afectat?sa imi refac analizele?
Mentionez ca am luat toata sarcina progesteron iar dupa sarcina la 3 luni am avut un soc emotional puternic.
In familie nu se cunosc persoane cu aceste boli ale tiroidei sau boli autoimune.
Ce sa fac?

Va multumesc frumos

Raspuns:

este imposibil de spus acum daca boala a aparut dupa sarcina sau a fost prezenta si pe parcursul acesteia fara a avea analize de atunci; bolile autoimune (cum este si tiroidita cronica, care presupun ca este cauza hipotiroidiei in cazul dvs) au tendinta sa apara sau sa se acutizele mai des in primul an dupa o nastere;

– analizele efectuate copilului pot sa arate cum functioneaza tiroida lui acum, nu daca a suferit un deficit de hormoni tiroidieni inainte de nastere; oricum, exista, din cate stiu, un Program National pentru diagnosticul hipotiroidismului congenital, prin care toti copiii sunt testati la nastere pentru hipotiroidie;

– in cazul dvs este clar: trebuie inceput tratamentul de substitutie cu levotiroxina; despre boala si tratament pe larg aici;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

 

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu