Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (610)

November 23, 2011

Ioana:

Buna seara.Va multumesc pentru raspunsul la o intrebare anterioara,dar revin cu lista completa a analizelor.Mama in varsta de 66 ani,cu un CT al tiroidei ,cu lob dr si istm marite in dimensiuni de un nodul solid,cu densitati de tesut moale de 4 cm diametru,slab iodofil si un chist de 2 cm diametru neiodofil.Rare adenopatii infracentimetrice laterocervicale .Ex ecografic;tiroida asimetrica,LD21,6/13/43 mm vol10,03; LS15/13/37,9mm vol3,87, istm marit 6,1mm.La nivelul lobului dr in vecinatatea istmului se evidentiaza o str ovulara bine delimitata cu continut predom transonic cu ecouri hiperecogene punctiforme[calcif?].Formatiunea masoara 32,5/27mm diam.Valori analize:FT417,9{12-22}.TSH 1,28{0,27-4,2},anti TPO 9,24{<34}.Calcitonina -la determinare s-a abtinut o valoare care este sub limita de detectie a tehnicii chemiluminescenta2pg/ml{valori normale<5pg/ml}.Este nevoie de tiridectomie ?Va multumesc.

Raspuns:

– intelegeti, desigur, ca o indicatie chirurgicala nu se poate stabili pe internet, doar dupa cateva date; apoi, nu se precizeaza nimic legat de vascularizatia acestui nodul, in special la interior; tomografia descrie un nodul solid, iar ecografia unul predominant chistic; cu rezerva acestor date insuficiente/neclare pot sa va spun ca in general, la asemenea dimensiuni, se prefera operatia; un eventual chist simplu se poate si aspira printr-o punctie cu ac subtire, dar adesea se reface in cateva luni;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu