Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (650)

January 21, 2012

alyna:

Buna ziua domnule doctor!Va multumesc pentru tot ceea ce faceti pentru noi!
Am facut o analiza la tiroida si mi-au iesit urmatoarele analize la ecografie:
Tiroida istm=1,5/18mm
LD 18,3/16,4/38mm
LS 18,5/18,4/40mm
TSH=3.76(0.27-4.20)
FT4=17.17(12-22)
ATPO=203.10(<34)
Anticorpi antitiroglobulina=277.3(0-110)
In urma acestor analize trebuie urmat un tratament sau doar testat din cand nivelul TSH-ului?
Va multumesc.
Precizez ca am si urmatoarele simptome si as dori sa stiu daca sunt din cauze glandei.Uneori am senzatie de picioare grele de la genunchi in jos si moi si ochii tulburati,am o pierdere la privire.Tensiunea o am buna dimineata 13/9 maxima si in timpul zilei 12/7.
Va multumesc din suflet ca sunteti alaturi de noi!

Raspuns:

– ATPO si anticorpii anitiroglobulina sugereaza o tiroidita autoimuna; TSH si FreeT4 in limite normale arata ca tiroida functioneaza (inca) normal;

– la aceste analize tratamentul este recomandat doar daca va doriti o sarcina, situatie in care TSH-ul ar trebui sa fie optim sub 2-2.5 μUI/ml; altfel, este suficienta monitorizarea periodica, cu initierea tratamentului cand TSH creste peste limita superioara a normalului;

– atat timp cat nivelurile hormonilor tiroidieni sunt in limite normale nu exista simptomatologie de cauza tiroidiana; anticorpii crescuti NU au in sine vreun efect extratiroidian;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu