Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (673)

February 20, 2012

Dana:

Buna Ziua, ma numesc Dana si am 29 ani.
Am facut urmatoarele analize TSH=5.30 (val normale 0.5-4.0) FT4=1.36 (val. normale 0.8-2.0) si Anti-TPO=10.1 (val. normale <50) vroiam sa stiu daca am motive de ingrijorare.
Multumesc!

Raspuns:

– nivelul usor crescut al TSH indica, de principiu, o forma usoara de hipotiroidie; cea mai frecventa cauza de hipotiroidie la varsta dvs este tiroidita autoimuna, iar nivelul normal al ATPO nu o exclude complet;

– investigatiile ar trebui completate cu un consult la endocrinolog si cu o ecografie de tiroida; daca la ecografie se descopera aspectul tipic din tiroidita autoimuna, boala este confirmata si tratamentul se poate initia; daca tiroida este normala ecografic, se poate temporiza tratamentul cu repetarea analizelor (TSH, FT4, eventual ATGL) peste 2-3 luni;

– in marea majoritate a cazurilor nu exista vreo simptomatologie asociata cu un TSH doar usor crescut peste limita superioara a normalului;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu