Răspunsuri la întrebări (696)

aurelia:

Buna ziua!
in urma analizelor: anti TPO – 196ul/mL, TSH 8.11 , am fost diagnosticata cu tiroidita autoimuna.
Mi s-a prescris tratament cu euthyrox. Am inceput tratamentul la 01.12.2011 cu 12,5, dupa o luna am luat 25;dupa care din ianuarie am ridicat la 37.5, iar acum iau 50.
Adaptarea organismului la o concentratie mai mare se face foarte greu( imi este rau, simt ca ma strange ceva de gat, si am stari de ameteala).

1 .Va rog foarte mult sa-mi spune-ti daca aceste reactii sunt normale sau daca trebuie sa fac ceva in a elimina aceste simptome.
2. Cand trebuie sa fac urmatoarele analize ( in afara de TSH mai sunt necesare si alte investigatii), si daca recoltarea de proba se face inainte sau dupa administrarea pastilei de euthyrox?
3. Tratamentul cu euthyrox are vreo influenta asupra hemangioamelor pe care le am pe ficat( peste 5 cu dim de ~2cm diametru?)

Va multumesc!

Raspuns:

  1. in general, tratamentul de substitutie cu Euthyrox este foarte bine tolerat; nu exista alta strategie in afara cresterii foarte lente a dozei; alternativ se poate incerca celalalt preparat, L-Thyroxin;
  2. dupa 4 saptamani de tratament cu 50 μg/zi se pot repeta testele de functie tiroidiana: TSH si FreeT4; comprimatul din ziua recoltarii acestor teste nu influenteaza rezultatul, deci se poate lua ca in orice alta zi;
  3. nu;
Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.