Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (700)

March 20, 2012

raluca:

pentru analizele:

F T3 , VAL=3,31PG/ML ( V.N:2,3- 4.2 PG/ML)

Fr T4 , VAL=1,16 NG/DL) (V.N 0,89- 1,76 NG/DL)

TSH, VAL=3,32 (V.N O,35 – 5.5 UI/ML)

ANTI TPO =81,0 UI/ML ( V.N < 60UI/ML)

IMI PUTETI INTERPRETA ACESTE ANALIZE? ESTE CEVA GRAV? VA MULTUMESC ANTICIPAT.

Raspuns:

– valoarea usor crescuta a ATPO poate sugera o forma incipienta de tiroidita autoimuna; acest rezultat ar trebui corelat cu o ecografie tiroidiana, pentru a vedea daca exista modificari ecografice caracteristice acestei afectiuni; tratamentul nu este necesar acum decat daca va doriti o sarcina sau sunteti deja insarcinata, situatie in care nivelul TSH ar trebui adus in jumatatea inferioara a normalului;

– chiar daca ecografia arata o structura normala, este prudent ca tiroida sa fie verificata la 6-12 luni;

– este la fel de important de inteles ca acest ATPO usor crescut poate sa nu aibe nicio semnificatie patologica; doar ca datele de mai sus sunt insuficiente pentru o concluzie clara;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

2 Comentarii »

  1. mihaela says:

    buna ziua , ma numesc mihaela si as dori si parerea d-voastra domnule doctor am ceva dereglari din 2011 hormonale , adica mai exact progesteronul sacazut, acum o saptamana am fost la endocrinolog si am facut urmatoarele analize anticorpianti microzomiali tiroidieni 22 valoare de referinta 0-16 UI/ml ,fsh4,53 val de referinta 1,37-9.9 faza foliculara, lh2 2,95 val de referinta 1.68-15. progesteron <0.200 val de referinta 0.20-1.5 faza foliculara . d-ma doctor a spus ca este o tiroida autoimuna. nu am primit tratament decat duphaston si spironolactona de 50 mg, 2 pe zi. imi cade parul foarte tare dar d-na doctor a spus ca nu are legatura, m-am si ingrasat . as dori sa imi spuneti daca greutatea si caderea masiva a parului poate fi din cauza deficitului de progesteron , sau tiroida autoimuna. va multumesc din suflet. numai bine

  2. Mariana says:

    Buna seara domnule doctor. Am gasit din intamplare site_l dv. si m_am bucurat ca. are cine sa_mi raspunda la imtrebari. am plecat in Anglia in octombrie 2011 .ln dec cambrie 2011 am facut acolo un test de sange pentru ficat
    , de verificare.Mentionez ca am facut in Tara tratament pentru
    emtvirusul hepatic c .Acesta a reusit . Am terminat tratamentul. in mai 2011. In decembrie anul trecut cand am facut testul de sange pentru ficat doctorul mi_a facut si testul pentru tiroida desi eu nu am ce.rut acest test. Rezultatul este tsh>100 , T4 8,4

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu