Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (702)

March 22, 2012

gaby:

Buna ziua,

In decembrie am fost diagnostica cu tiroida autoimuna, in urma urmatoarelor rezultate:
ATPO 15.95 (< 5.61);
TSH: 3.0667 (0.35-4.94);
FT4 0.97 (0.70-1.98)si a unei ecografii.

Urmez tratament cu Novothyral 25mg/zi.

In februarie am repetat analizele: valorile obtinute fiind:
TSH: 0.8369 (0.35-4.94)
FT4: 1.18 (0.70-1.98)

La sfatul ginecologului (imi doresc o sarcina) am repetat analizele al alt laborator, rezultatele fiind:
ATPO: 19 (< 34)
TSH: 1.65 (0.27-4.2)
FT4: 14.4 (12-22)

Intrebarile ar fi:
– daca puteti sa-mi spuneti parerea dumneavoastra in acest caz (si ar trebuie sa continui sau nu tratamentul cu Novothyral?)
– este posibil ca valoare ATPO sa se regleze (aveam impresia ca o data denaturata, nu se mai regleaza).

Multumesc anticipat

Raspuns:

doar cu un nivel foarte putin crescut al ATPO nu se poate stabili cu certitudine diagnosticul de tiroidita autoimuna;

– ar trebui facuta o ecografie de tiroida si masurat nivelul anticorpilor antitiroglobulina (ATGL); daca aspectul este normal si nivelul ATGL nu este semnificativ crescut (cel putin de 2-3 x limita superioara a normalului), diagnosticul nu se sustine; doar dupa aceste investigatii se poate face o apreciere corecta a nevoii de tratament;

– nivelul minim al ATPO care indica cu foarte mare probabilitate tiroidita cronica este de 150-200 UI/ml; boala nu se exclude la nivele mai mici, doar ca este mai putin probabila si sunt necesare si alte investigatii;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu