Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (705)

March 22, 2012

Daniela:

Buna ziua
Ma numesc Daniela,am 30 de ani si am fost diagnosticata cu hipertiroidism boala basedow graves de la varsta de 19 ani.Nu am copii inca si nu am fost niciodata insarcinata.
In toti acesti ani tiroida a avut o evolutie buna sub tratament.Tin sa mentionez ca hipertiroidismul s-a manifestat aleator cu perioade de stabilizare chiar si de 3 ani,timp in care nu am luat niciun fel de tratament pentru tiroida.
In prezent ma aflu iar sub tratament,iar medicul care se ocupa de cazul meu mi-a recomandat tiroidectomia totala.Recomandarea medicului pentru operatie vine din dorinta mea de a avea copii,iar operatia ar fi raspunsul la aceasta problema.Insa mie imi este teama ca odata cu operatia vor aparea alte probleme cum ar fi hipotiroidia,decalcifieri,crestere in greutate,stari de sufocare s.a.m.d
Intrebarea mea este: daca decid sa incerc sa raman insarcinata in perioada de stabilizare a tiroidei,este posibil sa am o sarcina cu probleme de risc ca fatul sa nu se dezvolte si nici sarcina sa nu evolueze pana la capat?
multumesc anticipat

Raspuns:

– exista, fara indoiala, un risc mai mare privind sarcina decat daca nu ar fi existat problema tiroidiana; totusi, daca ramaneti insarcinata intr-o perioada in care functia tiroidei este normalizata si sunteti atent monitorizata si tratata (daca e cazul), acest risc nu e prea mare;

– eu am avut mai multe paciente cu boala Basedow-Graves pe care le-am urmarit in sarcina si care au nascut cu bine;

– tiroidectomia, pe de alta parte, simplifica destul de mult tratamentul si urmarirea, atat pe timpul unei eventuale sarcini cat si in rest;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

2 Comentarii »

  1. Ale says:

    Buna ziua! Ma numesc Alexandra si am 24 de ani.
    Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat daca se poate.
    La sfarsitul lunii noiembrie 2011 am avut o durere de ovar(drept).
    Am mers la ginecolog si in urma consultatiei mi-a zis ca am o cervicita.
    Am urmat un tratament 3 luni cu flamexin,fluomizin si cervugid.
    Durerea de ovar a trecut insa din cauza flamexinului am facut un ulcer si am luat omez.
    Am ramas doar cu o problema : dupa maxim 2h dupa masa daca nu mananc din nou mi se face rau. Ma doare foarte tare capul,sunt ametita,nu pot sa stau in picioare,incep sa transpir,ma inrosesc la fata,imi bate inima foarte repede si nu ma pot exprima prea coerent.
    Imediat dupa ce mananc ceva imi revin. E groaznic ce mi se intampla. Chiar daca nu imi este foame trebuie sa mananc pt ca mi se face rau.
    Mi-am testat hormonii si a reiesit:
    TSH : crescut(4.37 ->val de ref. 0.27-4.2)
    T3 si T4 : normal
    Prolactina : crescuta (34.88 -> val de ref. 4.79-23.3)
    Problema cu mancatul ma streseaza enorm de tare.
    Caut un endocrinolog pt a ma ajuta cumva.
    Imi puteti spune ,va rog, care ar putea fi cauza acestor simptome? si
    Ce analize ar trebui sa mai fac?
    Va multumesc anticipat! si astept un raspuns.

  2. diana says:

    Buna ziua!
    Am 39 de ani, 2 copii, h=1.52 cm si 39 de kg.
    Scurt istoric medical:
    -diagnosticata cu hipertiroidism subclinic,gusa polinodulara cu tireotoxicoza in 2012.
    In 2010 TSH-ul=0.25 yg/ml(val normale:0.26-5).
    Trab=negativ
    ATPO=negativ
    Sub tratament cu tyrozol aprox. 3 luni, valoarea Tsh=0.6
    Datorita reactiilor alergice manifestate prin aparitia unui prurit
    , medicul decide intreruperea tratamentului.mentionez ca n-am luat in greutate in tot acest timp.
    In 2011 nu am urmat nici un tratament.
    In 2012 in urma efectuarii unui control TSH=0.24.Medicul endocrinolog decide reluarea tratamentului cu tyrozol de conc. 10 mg/zi.
    Dupa o luna de tratament TSH=0.24; reapar reactiile alergice chiar si cu tratament antihistaminic(aerius)
    Ce recomandari imi puteti face?
    Credeti ca o interventie chirurgicala este oportuna sau continuarea tratamentului cu tyrozol?
    pentru a lua in greutate ce alternative am?
    Cu multumiri si felicitari pentru ceea ce faceti pentru noi, bolnavii!

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu