Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (732)

April 22, 2012

Mihaela Constantin:

Buna ziua.
Am 24 de ani,sex feminin, 60 kg, 1,66m, fara antecedente medicale, am o matusa (sora tatalui) cu hipotiroidism si de curand, si anume luna trecuta am aflat ca am si eu. Mentionez ca am descoperit asta la niste analize de rutina. Am ignorat faptul ca m-am ingrasat 8 kg intr-un an si jumatate. Am facut o parte din analize si au iesit urmatoarele valori: colesterol seric total 272 (optim 120-200), LDL colesterol 173 (>160 crescut) TSH 6,3783 (0.35 – 4.94) free T4 – a iesit in limjite normale si proteina C reactiva 15 (<10). Sunt inca in proces de analize, urmand sa mai fac niste analize de sange si o ecografie tiroidiana.
Intrebarile mele ar fi urmatoarele: Aportul de kg acumulat se datoreaza hipotiroidismului?
Ce se va intampla cu greutatea mea dupa inceperea tratamentului?
Este esentiala o a 2-a opinie medicala, este necesar sa mai merg si la alt medic?
Cat de importanta este dieta in aceasta afectiune?
Trebuie sa repet analizele ?
Ce imi puteti recomanda dvs?
Va multumesc! Cu tot respectul, Mihaela Constantin

Raspuns:

– este vorba de o forma usoara de boala, deci nu cred ca hipotiroidia explica in intregime excesul ponderal;

– este greu de prezis; in opinia mea, daca nu asociati si un regim hipocaloric si/sau exercitiu fizic regulat, nu va exista o scadere semnificativa comparativ cu momentul actual;

– nu cred, este vorba un caz destul clar;

– dieta nu are un rol important in ceea ce priveste boala propriu-zisa; este indicata doar pentru reglarea greutatii corporale;

– completarea investigatiilor cu o ecografie tiroidiana si masurarea ATPO (± Anticorpi Anti-Tiroglobulina) este utila;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu