Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (733)

April 22, 2012

Rata Lacramioara:

Buna ziua. Ma numesc Rata Lacrimioara am 44 ani 1.67 m 63 kg.
1990: LDT 1.8/6/1.3, LST 2/4.5/1.2 ECOSTRUCTURA OMOGENA.
2003:TSH 0.1 uUl/ml(0.4-7)
IULIE 2011:TSH 0.36 uUl/ml, T4 6.3ug/dl, T3 108 ng.dl
LDT:5.3/2.1/2.2, LST 4.6/1.95/2.1, LD CU STRUCTURA ECODENSA NEONOGENA, INFEROANTERIOR NODUL CU MICROCALCIFICARI DE 1.6/1.1 CM, ALT NODUL HIPOECOGEN DE 0.6/0.42 CU MICROCALCIFICARI IN INTERIOR. CIRCULATIE CRESCUTA.LS: STRUCTURA ECODENSA,POSTEROSUPERIOR NODUL DE 1.1/0.9CM, PARTIAL RAMOLIT CU MICROCALCIFICARI PERIFERICE, ALTI NODULI DE 0.5/0.3 CM, DE-A LUNGUL LOBULUI .CIRCULATIE DISCRETA. ISTM 0.4 CM FARA ADENOPATIE LATEROCERVICALA.
APRILIE 2012: TSH 0.6 uUl/ml,fT4 12.3 pmol/L(9-19)
LDT; 5.8/1.62/2.6 CM STRUCTURA HIPODENSA NEOMOGENA INFERIOR NODUL DE 0.5/0.4 CM CU MICROCALCIFICARI PERIFERICE SI IN INTERIOR ANTERO-INFERIOR SPRE ISTM NODUL CARE MERGE SPRE TESUTUL ADIACENT DE 1.92/2 CM
CIRCULATIE PREZENTA PERI/INTRANODULAR. LST: 5.44/1.71/1.73 CM STRUCTURA ECODENSA, POSTERO-SUPERIOR NODUL DE 1.70/1.15/1.30 CM CU STRUCTURA MIXTA. ISTM DE 0.5 CM FARA ADENOPATII.
MENTIONEZ CA MI S-A RECOMANDAT PUNCTIE TIROIDIANA DIN NODULUL CU DIAMETRU MAXIM.
ULTIMELE INVESTIGATII LE-AM FACUT LA SPITALUL PARHON BUCURESTI;2011,2012.
IN FAMILIE MAMA A FACUT O PUNCTIE LA UN NODUL TIROIDIAN CU REZULTAT BENING.
EU AM FACUT 2 OPERATII DE SARCINA EXTRAUTERIMA SI 5 FERTILIZARI IN VITRO.
CE SFAT IMI PUTETI DA IN LEGATURA CU CELE RELATATE DESPRE GLANDA TIROIDA.
VA MULTUMESC.

Raspuns:

– intr-adevar, doar punctia poate lamuri natura acestor noduli;

– din datele prezentate reise ca cei doi noduli mai mari au crescut in perioada dintre ultimele 2 ecografii; daca e posbil, ambii ar trebui punctionati;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu