Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (751)

May 19, 2012

Dorina-Arad:

Buna ziua,
Ma numesc Dorina S., am 42 de ani, 1,63 m, 69 kg;
In urma unui consult, oarecum de rutina, am fost diagnosticata cu hipotiroidie – TSH = 24,667 qUI/ml (val normale: 0,35 – 4,94); FT4 = 0,53 ng/dl (0,71 – 1,85 ng/ng/dL); TPO = 150 (val.norm. < 5,61 UI/ml); nodul tiroidian lob drept- tiroida cu aspect autoimun; am primit euthyorx 50 mg/1 /zi, 6 sapatamani si apoi urmeaza sa repet analiza TSH;
V-as ruga sa-mi spuneti valorile rezultate la analize nu sunt neobisnuit de mari, comparativ cu ce am vazut la pesoanele care au mai adresat intrebari?
Deasemenea nu mai am ciclu, e posibil ca aceasta dereglare sa duca la instalarea menopauzei? (analiza estradiol = 37 pg/ml);
Va multumesc.

Raspuns:

– analizele arata, intr-adevar, o hipotiroidie clinica, o forma medie as zice; valorile nu sunt “neobisnuit de mari”, am vazut mai multi pacienti cu TSH>100 μUI/ml;

– hipotiroidia poate sa determine tulburari de ciclu menstrual, chiar amenoree (oprirea ciclului); oricum, pentru a vedea daca e vorba de perimenopauza/menopauza, ar trebui facute si alte teste de laborator (FSH si LH); masurarea izolata a estradiolului poate sa nu fie relevanta;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu