Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (758)

May 26, 2012

Mihaela:

Buna ziua !Sunt o pacienta mai veche de-a dvs , daca pot spune asa , deoarece mi-ati mai raspuns la cateva intrebari (254 , 257 , 299 , 413 , sa) , motiv pentru care va multumesc din suflet .
Pe scurt, recapitulare :tiroidectomie totala in august 2010 , carcinom papilar iradiat in septembrie 2010 , tratament cu euthyrox doza 125 pe zi cu nivelul tsh sub tratament =0.232microUI/ml , FT4=23pmol/l , dupa care reduc doza la 125 de luni pana sambata iar duminica 100
In februarie 2011 evaluare fara tratament cu rezultate Tg<0,1 , tsh=20,28 ; antiTg=88 UI/ml
In septembrie 2011 , sub tratamentul modificat rezultatele erau tsh= 0,005 microUI/ml , ft4= 25,4 pmol/l . Se modifica doza astfel luni , miercuri , vineri 100 iar in restul zilelor 125
In februarie 2012 , evaluare fara tratament cu rezulotate Tg<0,1 , tsh=13,42 , antiTg = 48
In luna mai 2012 evaluare sub tratamentul modificat, cu rezultate :TSH = 0,907 microUI/ml ; ft4 = 20 pmol/l . La aceste analize am primit recomandarea de a urma in continuare schema de tratament stabilita ultima data , respectiv 100 luni , miercuri , vineri si in rest 125 , dar ma nelinisteste foarte mult rezultatul tsh-ului care mie mi se pare destul de mare , din cate am citit si de pe blogul dvs ar trebui sa fie mai mic decat 0,1 dar nu nedetectabil , sub tratament. De aceea va rog sa-mi spuneti parerea dumneavoastra pentru ca sunt tare nelinistita , e posibil o recidiva sau se poate regla nivelul tsh din doza de euthyrox , atunci nu inteleg de ce nu mi s-a recomandat marirea dozei.

Mentionez ca toate evaluarile si analizele le-am facut la Cluj , la IOCN sectia Medicina nucleara .
Va multumesc si va doresc multa sanatate !

Raspuns:

– dupa evaluarile repetate care au aratat un nivel nedetectabil al tiroglobulinei in absenta tratamentului, se considera ca aveti un risc (foarte) scazut de reaparitie a bolii; de aceea se poate accepta ca nu mai e nevoie de o supresie atat de importanta a TSH; in aceste conditii, un nivel de 0.9 μUI/ml este sigur si nu creste riscul unei recidive;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu