Răspunsuri la întrebări (775)

Anica:

BUna ziua D-le doctor. Ma numesc Anica, am 65 de ani si am efectuat tiroidectomie totala in urma cu 2 ani. Urmez tratamentul prescris de medic, ma simt bine, analizele si markerii specifici sunt in limite normale.
Am o singura problema si va rog dac aputeti sa-mi spuneti, daca exista vreun raport de cuzalitate intre boala mea si tratamentul cu eutirox (125 mg /zi) SI faptul ca dimineata, ma trezesc cu pleoapele si tesutul de pe arcade, foarte umflate.
Am efectuat analize de alergie, am urmat chiar un tratament de 1 luna in acest sens, preventinv,hemoleucograma completa, analizele la ficat, rinichi, sumar urina, sunt bune si nu imi pot explica totusi care ar putea fi cauza. Nu este vorba d eo retentie de apa deoarece singura parte a corpului care dimineata este umflata (si se mentine asa pe tot parcursul zilei) este zina mentionata mai sus, in rest nu (sub ochi, maini, picioare, etc, NU!)Cineva imi spunea ca ar putea fi vorba de paraziti intestinali, eu vroiam sa stiu doar daca acest lucru are legatura cu afectiunea mea tiroidiana.

Va multumesc si va doresc multa sanatate si succes in activitatea dumneavoastra.

Cu stima.

Raspuns:

– daca nivelele TSH si FreeT4 sunt in limite normale, aceasta problema NU are nicio legatura cu operatia de tiroida si tratamentul urmat;

– hipotiroidia (deficitul de hormoni tiroidieni) poate avea si manifestari ca cele descrise de dvs, dar aceasta disfunctie tirodiana trebuie obligatoriu confirmata prin teste de laborator;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.