Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (776)

July 17, 2012

gabriela:

Buna , am 25 de ani , 85 e kg , 164cm si am fost operata in iunie 2012 de carcinom tiroidean , am facut de doua ori terapia cu iod la clujDupa operatie am avut cadere de calciu si deabea la inceputul anului 2012 mi s-a reglat pana atunci am luat calciu zilnic.Acum 2 saptamani am fost la un control endocrinologic unde mi-au fost facute analizele de tsh si ft4.In urma analizelor mia iesit tsh -0(0.47 – 4.64) si ft4 – 1.5 (0.71 – 1.85)si mia fost inca o data modificata doza de eutirox( de la 150 eutirox pe zi la 125)si mi sa spus sa stau linistita ca nu ii nimic grav daca am tsh-ul mic.Precizez ca mai am probleme si la coloana ( hernie de disc,scorlioza,spondiloza)si fac masaj de specialitate deoarece nu am voie sa fac fizioterapie.Am probleme si la gat faringo amigdalita cronica care in prezent o tratez dar ii posibil sa imi scoata amigdalitele daca nu imi trece infectia.Mi-am facut si o serie de analize( fibrogen , triglobulina , anemie , calciu , vsh ,ASLO) care mi-au iesit bine in afara de fibrogen 480 ( val.mai mic de 400) si vsh 60.
Eu ma simt foarte rau am ameteli de cap , vedere intetosata ,dureri si presiune in cap , transpiratii , stare de oboseala permanenta , depresie , nervozitate , slabiciune in maini si in tot corpul ,amortiri ale mainilor si picioarelor.Imi este foarte frica sa mai ies singura din casa deoarece am senzatia ca ma prabusec , ca lesin am crezut ca totul pleaca de la cap ca am vreo problema dar eu ma simt tot mai rau si cand stau acasa.Am consultat mai multi medici care mi-au spus ca am problemele astea ba de la tiroida , ba de la coloana ,ba ca sant grasa si daca slabesc nu mai am simptomele astea nu mai stiu unde sa merg si ce sa mai fac sa nu mai ma simt astea.
Simptomele aste pot fi de la tsh-ul mic ,de la coloana , de a gat sau ca sunt grasa?
Nu mai stiu ce sa fac ,unde sa mai ma duc, ce analize sa mai fac deoarece eu ma simt foarte rau.
Astept raspunsul dumneavoastra
Multumesc

Raspuns:

– valorile TSH si FreeT4 arata o forma usoara de hipertirodie – hipertiroidism subclinic; de aceea nu cred ca acest exces usor de hormoni tiroidieni explica toate simptomele dvs; daca si nivelurile calciului seric (total si ionic) sunt in limite normale, se poate exclude drept cauza principala operatia de tiroida si tratamentul substitutiv urmat;

– lasand la o parte tulburarile endocrine, nu va pot spune care sunt cauzele exacte ale acestor stari; totusi, o parte din simptome sugereaza o tulburare anxioasa si atacuri de panica; o evaluare la un medic psihiatru ar putea ajuta la stabilirea unui diagnostic corect;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu