Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (785)

August 5, 2012

Mila:

Buna ziua,

Ma numesc Mila,am virsta de 29 ani. casatorita, fara copii

57 kilograme, 1,62 cm,

Alte boli:

-tensiune intracraniana

-reflux gastro-intestinal

-sindromul colonului iritabil

-istorie de polichistoza cu durata de 10ani, la moment nu e depistata in asa forma

-chisturi mamare (2,8, 3,8 la sinul sting)

-administrare de anticonceptionale -10 ani

O ruda (gradul I) de curind administreaza la fel tratament pentru tiroida. Alte cazuri nu se cunosc pina acum

Am facut analize ale glandei tiroide la initiativa doctorului mamolog de aceasta data (diagnosticate sunt niste chisturi mamare 3,8 si 2,8 – sub motivul de o instabilitate hormonala )si de 8 ani in urma am avut si polichistoza dar cu ajutorul Diane-35 si Yasmine (ultimii 2 ani) acum ginecologul imi zice ca e totul foarte bine. La moment fac pauza de o luna de la administrarea acestuia (Yasmine).

Analizele glandei tiroide acum arata in felul urmator:

Free T3 – 1,0 ng/ml, Free T4 – 0,97ng/dL, TSH-7,5 ulU/ml, Anti-TPO-12,0.

Radiografia glandei este buna,fara schimbari.

lob drept 1,5 x 1,65 x 3,6 mm / omogen
lob sting 1,3 x 1,48 x 3,5 mm / omogen
istmul – 0,3 mm

Mi s-a indicat tratament cu

L-Thyroxine pu 2 luni, primele 7 zile- o,25 mg, urmatoarele 50 mg, cu intreupere in fiece duminica.

Iodomarin 100mg, 2 luni.

Local- de aplicat in fiecare luna timp de 10 zile un amestec de unguente Fastum-Gel si hidrocortizon 1%

____________

alte semne mai prezint

* foarte rapid transpir,chiar si pur si simplu, fara efort
uneori imi simt parca corpul,in special fata umflata
* sunt foarte friguroasa
* irascibila
* depresiva
* mai mult fara dispozitie
* densitatea parului a scazut in ultimii ani corespunzator (arata bolnav), dar si multe stresuri am avut de infruntat
* piele uscata
* oboseala cronica
* lenevie
* slabiciune in mini
* …….

Trebuie sa informez ca de-a lungul acestor 8-10 ani,am monitorizat indicii acestor hormoni si chiar cu citiva ani in urma,mi sa indicat tratament cu L-thyroxine, dar de frica am refuzat tratamentul.(acelasi medic)

Va rog sa ma ajutati sa inteleg daca cazul meu necesita acest trtament cu L-Thyroxine sau oricare hormoni.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Respectuos,

Buna ziua,

scrie Mila ca completare la scrisoarea mea de ceva minute

Imi cer scuze,dar as dori sa adaug si indicii de Norma la hormoni (poate sunt necesari)

Free T3 – 1,0 ng/ml, Norma( 1,4-4,2)

Free T4 – 0,97 ng/dL, Norma (0,8-2,0)

TSH-7,5 ulU/ml, Norma (0,4-6,0)

Anti-TPO-12,0 U/ml, Norma (<35 )

Mersi!

Raspuns:

– valoarea usor crescuta a TSH arata, in mod normal, o forma de hipotiroidie (deficit de hormoni tiroidieni); nivelurile normale ale FreeT3 si FreeT4 arata ca hipotiroidia este usoara – subclinica; asta inseamna ca este foarte probabil ca manifestarile descrise sa NU aiba drept cauza principala disfunctia tiroidiana;

– avand in vedere nivelul normal al ATPO si aspectul ecografic nemodificat al tiroidei, recomandarea mea este sa repetati TSH, FreeT4, ATPO si sa faceti in plus si anticorpii anti-tiroglobulina la un alt laborator; rezultatele ar trebui vazute de un endocrinolog, dar ca principiu, daca nivelul TSH se mentine crescut, tratamentul cu levotiroxina ar trebui initiat;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

 

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu