Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (794)

August 24, 2012

PILCA SIMONA:

Buna ziua.In2010 aprilie am fost diagnosticata cu tirodiita cronica autoimuna.Toate analizele au iesit in limite normale in afara de anti-tiroglobulina 137.TG 21.5 TSH 1.41 FT4 18.74 LH 17.06 DHEA 196.35 FT3 4.31 ANTI-TOPO<5.La examenulDoppler vascularizatia glandei tiroideeste de aspect normal,glanda tiroidacu volum normal, cu structura izoecogena, inomogena, nu se evidentiaza formatiuni nodulare.Vd=5.89 Vs=5.56 Am inceput tratamentul cu L-Thyroxin50 1pastila dimineata .In noiembrie 2010 am repetat doar analiza de anti-tiroglobulina=272.am intrebat doctorita de ce sub tratament s-a dublat valoarea anti-tiroglobulinei,la care ea mi-a zis ca asta asa este.De aici incolo n-am mai inteles nimica.am continuat sa iau tratamentul pina in iunie 2012.L-am intrerupt deoarece nu ma simteam bine .Au aparut dureri de picioare mereu eram nervoasa palpitatii la inima dureri in ceafa ,fara pofta de viata.In iulie am inceput sa iau calciu cu d3 magneziu cu b6 iar acum ALIVE.Acum ma simt mult mai bine dar nu stiu ce sa fac cu tratamentul pt tiroida .As dori un sfat de la dumneavoastra.Va multumesc!Cu recunostinta Simona Pilca din Satu Mare.

Raspuns:

– nivelul initial al anticoprilor anti-tiroglobulina (ATGL) sugereaza intr-adevar o tiroidita autoimuna/corinica/Hashimoto la debut; totusi, in prezenta unui nivel normal al TSH, NU este necesar tratamentul de substitutie cu Euthyrox; acest tratament se initiaza abia cand valoarea TSH depaseste limita superoara a normalului;

– dublarea ATGL nu are semnificatie in sine, confirmand doar diagnsoticul initial de tiroidita autoimuna;

– la acest moment este obligatorie repetarea TSH si FreeT4 pentru a verifica modul in care tiroida dvs functioneaza; de-abia dupa aceste analize se va decide oportunitatea tratamentului cu Euthyrox; de asemena, consider utila repetarea ecografiei tiroidiene;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

2 Comentarii »

  1. Stoica Florina says:

    Buna ziua!

    Pana ajung marti la endocrinolog va rog spuneti-mi ce se intampla cu mine Anti-TPO 921 Ul/mL , FT4-1.17 si TSH 1.23 ?

    Multumesc

  2. Buna ziua. Am varsta de 40 de ani si de 14 ani sunt in tratament cu Euthyrox 100mg 1cmp dimineata, pentru Tiroidita cronica .Recent mi-am facut analizele FT4-1.31 ng/ml valoarea de referinta este intre 0.8-1.9ng/ml,TSH-1.84uUI/ml val.de ref. 0.4-4 si ATPO-429UI/ml val.de ref.mai mica de 35 UI/ml.Va rog sa imi spuneti ce inseamna valoarea foarte mare la ATPO,pentru ca m-am speriat tare. Urmeaza sa ma duc si la medicul endrocrinolog cu analizele pentru interpretare ,dar vreau si o alta parere.Ultima ecografie am facut-o in luna Mai 2011 si LDT-1.23/1.1/2.4,LST 1.34/1.17/2.6 c,istm-6.3 cm.Considerati ca trebuie sa repet ecografia?Dar afectiunea de care sufar poate cauza chisturi ovariene si fibrom?Va multumesc anticipat!
    Cu stima, State Nicoleta din Cazanesti.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu