Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (803)

September 8, 2012

State Nicoleta:

Buna ziua. Am varsta de 40 de ani si de 14 ani sunt in tratament cu Euthyrox 100mg 1cmp dimineata, pentru Tiroidita cronica .Recent mi-am facut analizele FT4-1.31 ng/ml valoarea de referinta este intre 0.8-1.9ng/ml,TSH-1.84uUI/ml val.de ref. 0.4-4 si ATPO-429UI/ml val.de ref.mai mica de 35 UI/ml.Va rog sa imi spuneti ce inseamna valoarea foarte mare la ATPO,pentru ca m-am speriat tare. Urmeaza sa ma duc si la medicul endrocrinolog cu analizele pentru interpretare ,dar vreau si o alta parere.Ultima ecografie am facut-o in luna Mai 2011 si LDT-1.23/1.1/2.4,LST 1.34/1.17/2.6 c,istm-6.3 cm.Considerati ca trebuie sa repet ecografia?Dar afectiunea de care sufar poate cauza chisturi ovariene si fibrom?Va multumesc anticipat!
Cu stima, State Nicoleta din Cazanesti.

Raspuns:

– masurarea ATPO este utila doar pentru diagnosticul tiroiditei autoimune, si nu pentru monitorizare; nivelul acestor auto-anticorpi poate ramane crescut pentru mult timp, de multe ori zeci de ani de la debutul bolii, chiar daca tratamentul de substitutie cu Euthyrox este corect;

– obiectivul tratamentului este normalizarea nivelurilor de hormoni tiroidieni, lucru care conduce la rezolvarea manifestarilor de hipotiroidie; acest obiectiv este atins atunci cand nivelurile TSH si FT4 sunt in limite normale – ca in cazul dvs;

– nivelul persistent crescut al ATPO, in prezenta unor valori normale ale TSH si FT4, nu are nicio consecinta negativa si nu necesita vreun tratament suplimentar;

– tiroidita autoimuna NU duce la aparitia de chisturi ovariene si fibroame uterine;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

 

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu