Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (806)

September 8, 2012

gena:

buna ziua !Femeie 47 de ani 54 de kg..fara rude cu boli legate de tiroida!rezultatele analizelor sunt
TSH :0.03( valoarea de referinta 0.34-5.60)
FT4 :24.93(valoarea de referinta 061-1.12)
FT3 :28.92 (valoarea de referinta 2.50-3.90)
Ab ATITREOGLOBULINA :0.3 (VAL DE REFERINTA <4.9)
ATPO 1660.00 (VAL DE REFERINTA <9.0)

AS DOR O INTREPRETARE A DATELOR ! VA MULTUMESC

Raspuns:

– analizele prezentate arata o forma severa de hipertiroidie, cel mai probabil cauzata de boala Basedow-Graves;

– tratamentul medicamentos este obligatoriu si ar trebui inceput cat mai curand; riscul unor complicatii grave (de exemplu cardiace), deja prezent, creste cu atat mai mult cu cat acesta este intarziat;

– de aceea, recomandarea mea ferma este incepeti tratamentul daca a fost deja recomandat de un endocrinolog, iar daca nu, sa va prezentati cat mai repede la un consult;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

 

1 Comentariu »

  1. iuliana says:

    Buna seara,
    Am simtit pe pielea mea ca nu se glumeste cu tiroida;am marit doza de la 25 la 50 mg(timp de o luna),in conditiile in care tsh-ul a iesit in limite normale;dar avand stari de rau am crezut ca trebuie sa maresc doza pentru a ma simti mai bine;contrar asteptarilor am inceput sa ma simt din ce mai rau(am stopat ptr 3 zile luarea euthyroxului) si m-am intors la o doza de 12,5mg.
    Probabil ca organismul meu a primit prea multi hormoni in perioada de o luna si a reactionat(stari de nervozitate,acnee pe spate,dureri de cap,batai extrem de rapide ale inimii,pusee de plans incontrolabil,etc).Stiu ca o sa merg la medic sapt viitoare,insa ce pot face pana atunci ca sa imi reglez organismul,cat de cat?
    Presupun ca m-am supramedicamentat,imi puteti spune cam cat timp o sa treaca pana o sa ma simt cat de cat bine?(ultima saptamana a fost foarte grea datorita simptomelor,pe care mi le-am indus sigur datorita celor 50 micrograme de Eutyrox).Exista la noi in tara Armour,se prescrie de catre doctorii endocrinologi?(stiu ca se foloseste in alte tari din Europa).
    Multumesc din suflet,
    Iuliana

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu