Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (850)

November 10, 2012

yuly:

Buna ziua!
Mi-am facut urmatoarele analize,am 49 ani,85 kg,168cm.
TSH 6,16 (0,27-4,2)
FT4 14,9 (12-22)
FT3 3,94 (3,9-6,7)
Nu am ajuns inca la un medic ,dar parerea dumneavoastra conteaza f. mult.Este nevoie sa urmez un tratament avand aceste valori?
Restul analizelor sunt bune,usor trigliceride crescute.
Va multumesc!

Raspuns:

– analizele arata o forma usoara (subclinica) de hipotiroidie – deficit de hormoni tiroidieni;

– cea mai frecventa cauza pentru aceasta disfunctie este tiroidita autoimuna, o afectiune care duce la distructia tesutului tiroidiana si hipotiroidie; investigatiile ar trebui completate cu masurarea anticorpilor specifici (ATPO si anti-tiroglobulina) si o ecografie tiroidiana;

– la o astfel de valoare a TSH, majoritatea endocrinologilor (inclusiv eu) recomanda de obicei tratamentul de substitutie cu o doza mica de levotiroxina; este de preferat, totusi, ca inainte de inceperea tratamentului sa repetati TSH, mai ales daca celelalte investigatii nu confirma o tiroidita autoimuna;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

 

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu