Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (881)

December 22, 2012

Rata Lacramioara:

Buna seara.
Ma numesc Rata Lacrimioara Am 45 ani ,1,67 m si 65 kg.
Dupa cele relatate in comentariul nr 733 , in 22 noiembrie au urmat alte analize.
Astfel:LTD: 1,72×3,92×1,50 cm (5,2 ml)
LTS: 1,47×3,63×1,39 cm (3,9 ml)
TSH: 0,523uIU/ml (0,4-4)
FT4: 0,967 ng/dl (0,89-1.76).
Ecografia a evidentiat urmatoarele:
Langa trahee LTD:
N1: degenerat chistic 0,68×0,78×0,62 cu vase perinodulare.
N2: 1,02×1,03×0,87 ( 0,6ml) langa istm (FNB)

Dupa punctie rezultatul este urmatorul: Frontiurile contin abudenta masa hepatica ce inglobeaza izolati nuclei liberi rotunzi.

Va rog sa-mi explicati rezultatul punctiei si ce inseamna degenerat chistic cu vase perinodulare.
Va multumesc.

Raspuns:

– vascularizatia in jurul unui nodul (vase perinodulare) este mai adesea asociata cu noduli tiroidieni benigni; degenerescenta chistica este un fenomen care poate aparea atat la nodulii benigni cat si la cei maligni; cel mai probabil, acest nodul ar trebui supravegheat ecografic, fara alte interventii deocamdata;

– in primul rand rezultatul de la punctie este, cred,  gresit transcris – nu are ce sa caute “masa hepatica” intr-un nodul tirodian; apoi, restul precizarilor sunt extrem de vagi; dupa parerea mea acest rezultat nu intruneste (nici pe departe) criteriile pentru a stabili un diagnostic benign vs. malign; medicul care interpreteaza (citopatologul) trebuie sa faca niste afirmatii mai clare privind rezultatul si, atunci cand e cazul, sa precizeze clar ca proba este nesatisfacatoare si ca nu poate ajunge la un diagnostic de certitudine;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

 

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu