Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (884)

December 22, 2012

dulinszky vanda:

Buna ziua!
Domnule doctor, sunt insarcinata in 32 saptamani, si am facut in timpul sarcinii 2 teste pt tiroida(tsh si ft4)..la 1 test valorile tsh ului erau normale(2,170 din 0,465-4,680) doar l ft4 erau scazute(0,60 din 0,78- 2,19)… dupa care medicul ginecolog mi a recomandat sa iau eutirox 100, acum ultimele analize arata invers..valori normale ft4(0, 98) si tsh f scazut(0,093). Sincer ma ingrijoreaza aceste valori, sper sa nu afecteze fatului. De asemenea, in ultimul timp, dimineata am stari de tremur, si palpitatii(nu in fiecare zi…dar in ultimele 2 zile s au repetat).

Raspuns:

– din datele prezentate NU vad justificarea tratamentului cu Euthyrox;

– mai potrivit ar fi fost ca medicul dvs ginecolog, daca suspecta o problema tiroidiana, sa va trimita pentru consult la un endocrinolog;

– in general, cand vorbim de paciente care nu sunt cunoscute cu o forma de hipotiroidie, nu se tratateaza un nivel izolat scazut al FreeT4 in prezenta unui TSH normal; ultimele rezultate indica aparitia unei hipertiroidii din cauza dozei mari de Euthyrox si, foarte probabil, starile dvs sunt cauzate de acest tratament nepotrivit;

– recomandarea mea este sa faceti un consult endocrinologic cat mai curand pentru a avea o evaluare propriu-zisa a tiroidei si a oportunitatii tratamentului cu Euthyrox;

– de obicei, hipertiroidia in sarcina implica riscuri mai mici pentru fat decat hipotiroidia netratata; totusi, aceste riscuri nu sunt in niciun caz minore si nu vad niciun motiv pentru a fi expusa la ele;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu