Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (895)

January 19, 2013

Gina:

Buna ziua,
Am 57 de ani in anul 2011 am fost operata de tiroidectomie cu pastrarea paratiroidelor, de atunci fac tratament cu euthyrox 75
mi-am repetat analizele rezultatele sunt;FREE T4 19.75 cval norm fiind 10.6-19.4, TSH rezultat este 3.99 val norm fiind 025-5.0.Pot sa spun ca ma simt bine doar ca acum 2 luni am facut atacuri de panica si am facut o anxietate si acum sunt sub un usor tratament anxiolitic si merg si la psiholog . am repetat analizele tocmai de a exculde ca motivul anxietati sa fie dozajul de euthyrox.
Intrebare: Credeti ca trebuie sa modific dozajul de euthyrox( analizele le-am facut la laborator euromedica in care am foarte mare inncredere ca analizelesunt corecte .
Trebuie sa mentionez ca in dimineata in care am facut analizele luasem doza de euthyrox aproximativ cu o ora si jumatate inainte.
Multumesc frumos.

Raspuns:

– in cazul unui pacient care urmeaza tratamentul de substitutie cu Euthyrox si la care se gaseste un nivel al FreeT4 in jurul limitei superioare a normalului in asociere cu TSH in limite, NU este vorba de un exces de hormoni tiroidieni;

– aceasta combinatie (FreeT4 la limita superioara sau usor crescut, TSH normal) reflecta tratamentul de substitutie care se face doar cu T4 (levotiroxina); in functie de necesitati, organismul converteste T4 la T3, acesta din urma fiind de fapt hormonul mai activ si mai potent; un exces real de hormoni tiroidieni ar fi supresat nivelul TSH sub limita inferioara a normalului;

– adiministrarea tratamentului inainte de recoltarea analizelor NU modifica semnificativ rezultatele;

– in concluzie, pe baza datelor prezentate de dvs, nu cred ca tratamentul este excesiv si nici ca are vreo legatura cu sindromul anxios;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu