Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (903)

January 26, 2013

Dorothea:

Buna ziua,
Domnule doctor am mare nevoie de parerea dumneavoastra cu privire la diagnosticul pe care l-am primit: Am 13 ani, 1.63, 73 kg, sex Feminin
Tiroida autoimuna:
TSH 5.14 interval biologic de referinta 0.27-4.2
T3 1.97 >>>>>>>>>>>>>> 1.3-3.1
T4 94.65 >>>>>>>>>>>>>>> 66-181
FT4 15.66 >>>>>>>>>>>>>> 12-22
A-TG 463.9 >>>>>>>>>>>> 0-115
Anti-TPO 183.6 >>>>>>>>>>>>>> 34

Am facut si ecograf si tiroida a iesit usor marita_ 2.25

Mi-a fost recomandat tratament cu Eutyrox 25, cate 1 pe zi.

Va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa iau tratamentul, daca este cazul, am mare nevoie de parerea dumneavoastra.

Multumesc!

Raspuns:

– valorile mari ale Anti-TPO si A-TG (anticorpi anti-tiroglobulina) arata prezenta unei tiroidite autoimune; aceasta afectiune este principala cauza de hipotiroidie (deficit de hormoni tiroidieni) in zilele nostre; este o boala cronica, care necesita tratament si monitorizare permanenta; totusi, sub tratamentul corect, pacientii pot avea o viata perfect normala, fara niciun fel de limitari;

– valoarea usor crescuta a TSH arata ca este deja prezenta o forma incipienta de hipotiroidie; de aceea, tratamentul cu Euthyrox este corect recomandat si trebuie urmat;

– reiau din raspunsul anterior: “regulile tratamentului cu Euthyrox: administrarea intregii doze zilnice se face dimineata, pe stomacul gol, fara a manca nimic 30-60 de minute dupa aceea; eventualele preparate cu calciu, fier, colestiramina, soia trebuie luate la cel putin 3-4 ore dupa Euthyrox;“;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

 

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu