Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (926)

February 24, 2013

Centea Adrian:

Buna Ziua
Urmand sfatul dvs am facut analizele, au iesit urmatoarele valori:
TSH=1.88, val.referinta=0.4-4
Ft4=1.10, val.referinta=0.89-1.76
ant.anti tiroglobulina=<20, val.referinta=<40
Anti TPO=<10, val.referinta=0-35
Va rog o recomandare de tratament tinand cont ca tiroida se mareste in volum de la an la an in ciuda faptului ca am luat regulat 100Mcg Jodid zilnic.Valorile la ecografie:
valorile de la an la an :
2011 VD=11.9ml VS=6.2ml
2012 VD=13.5ml, VS=7.3ml
2013 VD=14.25ml VS=8.4ml

Va multumesc

Raspuns:

– testele de laborator arata ca functia troidei este normala si ca se poate exclude o forma de tiroidita cronica – drept posibila explicatie pentru marirea de volum a tiroidei;

– teoretic, se poate incerca si tratamentul cu o doza mica de Euthyrox, dar recomandarile de tratament medicamentos NU se fac pe internet, fara consult propriu-zis;

– dublarea dozei de Jodid se poate de asmenea incerca pentru 1 an, cu repetarea apoi a ecografiei;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

 

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu