Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (930)

March 2, 2013

Carmen:

Va rog sa ma ajutati sa interpretez urmatoarele rezultate, care sunt ale baiatului meu in varsta de 16 ani. Are 82 kg si 1.67m, iar eu mama lui am suferit o tiroidectomie totala in urma aparitiei unor noduli tiroidieni, iar sora mea are hipotiroidism, deci ar avea de unde sa mosteneasca problemele tiroidiene.

– anticorpi anti TPO – 116 IU/ml (<35)
– testosteron – 2.85 ng/ml (1.35-12)
– TSH – 0.626 nU/ml (0.51-4.94)
– FT4 – 1.21 ng/dL (0.89-1.76)
– cortisol – 13.6 ng/dl (A.M.: 4.3-22.4; P.M.: 3.09-16.66)
– prolactina – 16.3 ng/ml (1-15)
– FSH – 1.9 U/l (<2)
– LH – 2.55 U/l (0.07-4.12)
– estradiol – 25.48 ng/ml (10-46.05)
– STGO – 22 U/l (5-37)
– STGP – 56 U/l (5-65)
– uree serica – 0.2 (0.15-0.38)
– creatina serica – 0.8 mg/100 ml (0.5-1)
– calciu total – 9.90 mg/100 ml (8.5-10.1)
– magneziu – 2.30 mg/100ml (1.8-2.4)
– glicemie – 89 mg/100 ml (74-106)
– colesterol total – 159 mg/100 ml (<170)

Va multumesc anticipat pentru raspuns

Raspuns:

– nivelul crescut al ATPO poate arata o forma incipienta de tiroidita cronica; investigatiile ar trebuie completate cu o ecografie tiroidiana si cu masurarea nivelului anticorpilor anti-tiroglobulina; riscul ca fiul dvs sa aiba aceasta boala este oricum mai mare prin prisma antecedentelor din familie; la acest moment tiroidia functioneaza normal, de aceea nu este necesar niciun tratament si nici nu se explica greutatea excesiva prin aceasta boala;

– restul analizelor hormonale prezentate sunt in limite sau nesemnifictaiv modificate; nu reise in mod evident ca ar fi vreo problema, dar trebuie interpretate obligatoriu in context (istoric familial si personal detaliat, examinare fizica, etc);

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

 

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu