Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (948)

March 29, 2013

elena:

Buna ziua,

am 27 de ani, inaltime 1.63 si 44 de kg (in 2005 am avut 48 de kg), dar in 2006 am inceput facultatea si de-atunci nu m-am mai ingrasat. Mereu am fost slabuta.

In 2009 am fost la endocrinolog masurile la tiroida :
LTD:16/47/14 mm
LTS: 13/42/13 mm

In octombrie 2012 am fost iar la control si masurile de data asta au fost:
LTD:15.3/16/49.6 mm
LTS:14.7/14.8/40 mm

pe tiroida am si un chist de dimensiunea 5.2/4.0/5.7 mm
mi s-au recomandat urmatoarele analize care au iesit asa:

TSH 2.87 (0.27-4.2)
Testosteron 0.798 (0.27-4.2)
F4 16.29 (12-22)
Prolactina 413.9 (127-637)
Anti-tiroglobulina 482.4 ( <115)
Anti-TPO 368.2 (<34)
Progesteron 97.68 (5.3-86)

Mentionez ca mama este singura din familie care a avut probleme cu tiroida, a avut un chist dar a disparut in urma tratamentului primit si in prezent nu mai ia nimic la recomandarea medicului.

In 2012 am fost diagnostica cu un chist endometriozic, pe ovarul stang, care in prezent a ajuns de 6 cm.

Puteti sa-mi spuneti va rog de ce mi-au iesit Anti-tiroglobulina si Anti-TPO mari daca TSH mi-a iesit ok? Pe internet am citit ca s-ar putea sa am tiroidita cronica autoimuna. M-am programat la medicul meu endocrinolog, pe sapt. viitoare.

Va multumesc!

Raspuns:

– cele 2 valori crescute ale ATPO ale anticorpilor anti-tiroglobulina arata prezenta unei tiroidite cronice; in fazele incipiente de boala functia tiroidiana ramane normala (TSH, FT4 in limite), deci nu exista nicio contradictie;

– la acest moment tratamentul nu este necesar, dar este obligatorie monitorizarea periodica prin teste de laborator; in momentul in care valoarea TSH depaseste limita superioara a normalului se poate initia tratamentul de substitutie cu levotiroxina;

– nu exsita vreo cauza tiroidiana pentru deficitul ponderal;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

1 Comentariu »

  1. elena says:

    Buna ziua,

    revin cu amanunte. Am fost la un dr. endocrinolog si mi-a pus diagnosticul de : tiroidita cronica autoimuna cu eutiroidie. Mi-a dat urmatorul tratament pt.6 saptamani:

    1 sapt. dimineata 1 capsula de Euthyrox 25 pe stomacul gol si dupa-masa o capsula de Selezin ACE (combinatie de antioxidanti Sekeniu, Zinc, Vitamina C si E);

    din a 2-a sapt. 2 capsule de Euthyrox 25 si 1 capsula de Selezin ACE;

    Dupa terminarea tratamentului trebuie sa merg la dansa cu rezultatele de la TSH si FT4. Nu am voie sa mananc sarat si peste marin. Mi-a spus de asemenea ca tratament pentru tiroida voi lua probabil toata viata.

    De ce mi-a dat tratament daca dvs. ati spus ca nu este necesar?

    Va multumesc!

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu