Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (956)

April 14, 2013

simona e:

Buna ziua
Sunt insarcinata in 10 saptamani si mi-am facut analizele pt tiroida.
A iesit TSH-UL: 4,28 (interval 0,27-4,2) iar FT4: 15,6 (interval 12-22).
Am citit pe internet ca in sarcina, trimestrul I, valorile TSH-UL trebuie pastrate pana in limita 2,5. La mine a iesit 4,28, insa nu e depasit foarte mult intervalul cu valorile normale pt un adult.
As vrea sa stiu daca valoarea crescuta la acest nivel poate afecta bebelusul. De asemenea, as dori sa stiu daca se poate face vreo analiza anume pt a putea depista daca bebelusul ar avea se suferit de pe urma acestei hipotiroidii.
Fac precizarea ca am mai nascut o fetita perfect sanatoasa,in anul 2010, insa inainte de a ramane insarcinata si pe perioada sarcinii am tinut tratament cu eutyrox. Dupa nastere si pana in prezent nu am mai luat eutyrox.

Raspuns:

– la acest nivel al TSH riscul pentru probleme serioase este mic; totusi, exista studii care  arata ca pot aparea scaderi cu cateva puncte ale scorului IQ al copilului fata de situatia in care nivelul TSH ar fi fost in limite recomandate – jumatatea inferioara a scalei de normal;

– recomandarea mea este sa reluati cat mai repede legatura cu medicul endocrinolog pentru o evaluare completa si reluarea tratamentului;

– nu exista analize de laborator care sa arate daca si cat sufera fatul din cauza hipotiroidiei materne; efectele, in masura in care apar, se identifica de obicei in copilarie si se masoara exact prin testari neuro-psihice specifice, nu prin analize de laborator;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu