Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (959)

April 14, 2013

Vacarescu Niculina:

Buna ziua,
Ma numesc Vacarescu Niculina,am 58 ani si am fost diagnosticata cu hipotiroidie in anul 2009.
Am facut ecografie tiroidiana cu urmatoarele rezultate:
lob drept:dimensiuni normale,ecostructura neomogena prin multiple imagini micronodulare hipoecogene si cu structura mixta hipo si izoecogena distribuite predominant in jumatatea anterioara ,cu dimensiuni de pana la 2,5 mm.In treimea sup.,anterior se evidentiaza un nodul predominant hipoecogen 8,1/2,4mm neomogen,net conturat si cu discret semnal doppler periferic.

istm tiroidian :dimensiuni normale ,prezinta la limita cu ambii lobi cativa micronoduli hipoecogeni cu dimensiuni<3.4 mm.

lob stang tiroidian :dimensiuni normale ,ecostructura neomogena prin multiple imagini micronodulare si nodulare asemanatoare celor din lobul drept ,cu dimensiuni <4.6 mm

Vascularizatie usor accentuata in parenchimul tiroidian.

Laterocervical bilateral ,pretraheal si caudal de lobul stang tiroidian se evidentiaza cateva imagini ganglionare cu diametrul <6,6 mm

TSH 3 (0.465-4.68)VAL.NORMALE
FT4 13,4 (10-28.2) VAL.NORMALE

ATPO 963.2 (0-40 U) VAL.NORMALE

Am primit tratament cu Euthirox 25mg zilnic.

Mentionez ca transpir mult si am scazut in greutate cam 8 kg din ian.2012 si pana in prezent.
Am 58 ani,1.69 cm inaltime si acum 55 kg greutate.

V-as ruga sa imi spuneti si parerea dumneavoastra despre diagnostic si tratament.

Raspuns:

– datele de mai sus arata prezenta unei tiroidite autoimune aflate intr-o faza in care tiroida isi mentine capacitatea de produce hormoni in cantitati normale; tratamentul cu Euthyrox nu este neaparat necesar la acest moment, dar o doza zilnica de 25 micrograme nu va avea niciun efect negativ;

– nodulul descris ecografic la nivelul lobului drept poate fi un nodul real sau un pseudonodul (nodul fals) aparut pe fond de tiroidita; reevaluare ecografica la 6 luni poate fi suficienta;

– la aceste valori ale TSH si FreeT4 nu exista nicio manifestare (pierdere ponderala, transpiratie excesiva, etc) care sa poata fi pusa pe seama tiroidei; nivelul crescut al ATPO nu are in sine vreun efect negativ direct asupra organismului atat timp cat hormonii sunt in limite;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

 

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu