Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (984)

June 9, 2013

Tatiana:

Stimate dle Dr,

Ma numesc Tatiana si as dori sa va cer parerea in cazul meu:
Am 36 ani, fara antecedente in familie de boli tiroidiene, am varice si mi se formaza nisip si pietricele la rinichi mai mereu, am o amorteala in spate in dreptul omoplatului drept, spre coloana, greutate normala spre subponderala.
Simptome:

-oboseala continua (am nascut si alaptat 3 copii unul dupa altul si am crezut ca de aici mi se trage..dar au trecut deja 4 ani de la ultima nastere si 2 de la intarcare).Ma trezesc dimineata greu si sunt deja obosita
– afectarea memoriei…nu mai pot invata si uit lucruri
– intoleranta la frig (dar asta e de mult timp…sunt mai friguroasa)

Am efectuat analize cu urmatoarele rezultate:

– FT4(StatFax 2100): 14,6 (interval 8-20/ng/l)
– TSH(StatFax 2100): 1,1 (interval 0,3 – 4,5 /uUl/ml)
– Ca=8,82: (interval 8,6 – 10,3/mg/dl
– Mg = 2.1: (interval 1,7 – 2,4 mg/dl
– Trigliceride serice (Flexor E): 48,1 interval (50-150/ mg/dl)
– Gamma-globuline %: 21,58 (interval 13-21%)
– si altele care au iesit in limite normale

In schimb la ecografia glandei tiroide mi s-au descoperit urmatoarele:

LD=42,1 / 13,9 / 17,7 mm, cu un chist de ….gnit(??? nu inteleg termnenul) 5,4 / 4,6 / 4,7 mm

LS= 39,7 / 13,4 / 13,9 mm, structura omogena

Mentionez ca mai am niste infectii netratate din sfera ORL (sau poate nu e infectie ci doar o sinuzita, caci am niste secretii intre nas si gura de care nu scap, iar analizele nu arata ca ar fi vreun microb ceva, oricum vreau sa le repet si sa merg la ORL- ist) si de asemenea, sunt pe cale de a-mi rezolva o infectie din zona genitala.

Diagnosticul medicului din orasul meu este:
GUSA ENDEMICA
TETANIE CRONICA, iar tratamentul recomandat consta in :

1. euthyrox 25 mg 1 cps dim.- 6 luni
2. artrocalcium 1 cps/zi
3. vit A+D2 1cps/2x/zi
4. Vagostabyl 1cps/2x/zi la nevoie(in caz de stress)

Am citit opinii diferite in legatura cu starea mea si as dori sa stiu si parerea dvs, considerati ca TREBUIE adiministrat EUTHYROX sau nu?

Va multumesc anticipat!
Cu stima,
Tatiana

Raspuns:

– analizele de laborator  (TSH si FreeT4) arata ca functia tiroidei este normala; asta inseamna ca NU tiroida este cauza simptomelor dvs; de asemena, prezenta unui chist tiroidian de aproximativ 5 mm NU are niciun fel de repercursiuni asupra starii dvs;

– tratamentul cu Euthyrox este, din punctul meu de vedere, nenecesar in conditiile date; la fel de adevarat este ca la doza respectiva nu are nici efecte adverse;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

 

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu