Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (988)

June 21, 2013

Luc33:

Buna ziua, am făcut niște analize pentru tiroida, având in vedere ca mama mea se afla sub observatie cu diagnostic Hipertiroidie: Tsh 3,85 (0,35-4,94), Free T3 2,7 (1,71-3,71), Free T4 1,05 (0,70-1,48). Ecografia tiroidiana arată in cm: LD 3,8 / 1,6 / 1,4 cu ecostructura omogena. LS 3,5 / 1,4 / 1,2 cu ecostructura omogena. ISTM de 0,33 cm – ecostructura neomogena prin prezenta paramedian drept a doua imagini de chisturi coloidale de 0,27 / 0,2 / 0,31 cm, respectiv 0,39 / 0,19 / 0,41 cm. Latero-cervical bilateral adenopatii inflamatorii infracentimetrice. Ce ma sfatuiti? Multumesc!

Raspuns:

– rezultatele analizelor de laborator arata ca tiroida functioneaza normal, deci niciun tratament nu este necesar;

– chisturile prezente la nivelul istmului trebuie doar urmarite ecografic periodic –  la 6 luni initial, apoi anual daca raman stabile; sunt de dimeniuni mici si prezenta lor nu are nicio consecinta negativa;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu