Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (995)

July 13, 2013

Cristian Prv:

Buna ziua,

Am 28 de ani si in urma unor analize efectuate pe 1 iulie am primit urmatoarele rezultate:

ATPO 140 (valori de referinta <34)

ESTRADIOL 164.7 (valori de referinta 46-607)

FSH 7.8 (valori de referinta 3.5-12.5)

LH 6.7 (valori de referinta 2.4-12.6)

PROLACTINA 201 (valori de referinta 72-511)

T3  1.3 (valori de referinta 1.3-3.1)

T4  91.6 (valori de referinta 66-181)

TSH  3.31 (valori de referinta 0.27-4.02)

TESTOSTERON LIBER   0.013 (valori de referinta 0.014)

Toate aceste analize au fost facute in ziua  2 a ciclului menstrual ( faza foliculara).

PROGESTERON 0.2 (valori de referinta 1.2-15.9)- acesta a fost realizat in faza luteala.

De asemenea mi-am facut si un eco transvaginal si am pe ovarul stang mai multe chisturi mici.

Exista vreo legatura intre ATPO -ul crescut (de 4 ori mai mare decat cel normal) si chisturile de pe ovare? De asemenea ne dorim un copil in perioada urmatoare! Este posibil sa am probleme cu fertilitatea? (Precizez si ca ciclul menstrual este neregulat la aproximativ 45 zile.

Raspuns:

– rezultatele prezentate arata o forma incipienta de tiroidita autoimuna; in aceasta afectiune, sistemul imun ataca tiroida, ducand in timp la distructia acesteia si la deficit de hormoni tiroidieni (hipotiroidie); analizele arata ca tiroida dvs functioneaza inca normal, sintetizand cantitati adecvate de hormoni; totusi, boala trebuie monitorizata, iar in vederea unei sarcini este bine ca nivelul TSH sa se regaseasca in jumatatea inferioara a scalei de normal; pentru aceasta se poate initia tratamentul cu o doza mica de levotiroxina;

– atat timp cat tiroida functioneaza normal, nu exista nicio legatura intre aceasta tiroidita si dereglarile menstruale sau chisturile ovariene;

– restul analizelor + ecografia transvaginala sugereaza un sindrom de ovar polichistic, o disfunctie ovariana care determina dereglari de ciclu menstrual si infertilitate;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu